StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Slavi Ura Nage, Marin Hrnić državni prvak! Na DU tatamiju pet DU medalja: Magdalena Rončević doprvakinja, a treći su Mia Prebisalić, Stjepan Kovačić i Marin Tomašević

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2024. - 21:58

Marin Hrnić je prvak Hrvatske u kategoriji do 46 kilograma u konkurenciji 26 judaša. Član Ura Nage je pod vodstvom Leona Đapića, Lovra Ljevaka i Mara Đapića do zlata stigao dobivši svih pet borbi na tatamiju dubrovačke Sportske dvorane u Gospinom polju, koja je ove subote bila domaćin državnog prvenstva za uzrast do 14 godina.

Hrniću, koji trenira judo šest godina, učeniku Osnovne škole Marina Getaldića, ovo je najveći uspjeh. Ujedno je ovo njegova prva medalja s državnih prvenstava. U finalu je na wazari, u ‘golden scoreu‘, dobio Karla Saršona iz Judo kluba Rijeka.

Predstavnika u finalu imao je i Judo klub Mokošica, i to u kategoriji preko 63 kilograma u kojoj je Magdalena Rončević u konkurenciji devet judašica izborila srebro. Tri borbe je dobila za plasman u finale u kojem je više uspjeha imala Ana Britvec iz Judo kluba Kokica, koja je u polufinalu dobila Miu Prebisalić, članicu Judo kluba Fortitudo, koja je na prvenstvu osvojila broncu s dvije pobjede i jednim porazom.

image

Kategorija preko 63 kilograma - Magdalena Rončević (Mokošica, prva s lijeva) i Mia Prebisalić (Fortitudo, treća s lijeva)

Tino Marić/Hjs/

Ukupno četiri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije imaju osvajače medalja. Osim Ura Nage, Mokošice i Fortituda, koji su osvojili po jednu, Judo klub Dubrovnik 1966., koji je bio domaćin i organizator prvenstva, izborio je dvije brončane medalje: Stjepan Kovačić je bio treći u kategoriji do 30 kilograma, a Marin Tomašević u kategoriji do 38 kilograma. Kovačić je imao dvije pobjede i dva poraza (svatko sa svakim, u kategoriji je bilo pet judoka), a Tomašević je u konkurenciji 23 judaša bio slobodan u 1. kolu, a zatim je ostvario tri pobjede i jedan poraz.

image

Kategorija do 30 kilograma - Marin Tomašević (Dubrovnik 1966., prvi s desna)

Tino Marić/Hjs/
image

Kategorija do 38 kilograma - Marin Tomašević (Dubrovnik 1966., drugi s desna)

Tino Marić/Hjs/

Državno prvenstvo je okupilo u Dubrovniku rekordnih 55 klubova s 320 judoka. Ukupno trinaest klubova je imalo prvaka, najviše Kokica iz Velike Gorice – tri. Najviše medalja je osvojila Panda iz Zagreba – dva zlata, tri srebra i dvije bronce. Više od jednog prvaka imali su još samo Zagreb i Profectus iz Samobora – po dva.

Prvenstvo u Dubrovniku otvorio je Frano Stjepović, član najužeg vodstva Judo kluba Dubrovnik 1966. i Upravnog odbora Hrvatskog judo saveza.

image

Prvenstvo Hrvatske u judu za uzrast do 14 godina

Tonči Vlašić/
image

Prvenstvo Hrvatske u judu za uzrast do 14 godina

Tonči Vlašić/
image

Prvenstvo Hrvatske u judu za uzrast do 14 godina

Tonči Vlašić/
17. lipanj 2024 07:18