StoryEditorOCM
OstaloTOTI U SQUAREU

Stigao poštar koji je na posljednjem Euru isporučio loptu u mrežu Kazahstana, na poslu između ostalog i lijes, a koji je igrao košarku protiv Gorana Dragića

Piše Tonči Vlašić
23. srpnja 2022. - 13:32

Nakon što će opet dres Squarea nositi hrvatski reprezentativci, Dubrovčani, Dario Marinović i Zoran Primić (Marinović je ponikao u Gospinom polju, vraća se nakon više od desetljeća, najbolji je hrvatski igrač, toliko godina u najjačoj ligi svijeta, te u glavnim ulogama, ujedno najbolji strijelac hrvatske reprezentacije svih vremena, dok je Primić izbivao godinu dana, bio u dresu Vrgorca), stigao je Denis Totošković iz Ljubljane.

Reprezentativac je Slovenije, debi je za 'deželu' imao protiv Grčke 2014. godine, nastupao je na Euru 2018. (Slovenija kod kuće poražena od Rusije u četvrtfinalu), te 2022. godine kad je bio strijelac protiv Kazahstana u startnom remiju 4:4 (Slovenija je potom odigrala 2:2 s Italijom, a na kraju izgubila 2:1 od Finske, te ostala bez četvrtfinala, trebao joj je bod).

Pozicija pivot, pet puta prvak Slovenije, isto toliko puta je osvajao slovenski kup. Zadnji nastup imao je u Italiji, u dresu drugoligaša Sampdorie za koju je postigao 6 pogotka.

Nadimak mu je Toti, po zanimanju poštar, u jednom razgovoru je otkrio kako je na poslu znao isporučivati i lijes (mrtvačke sanduke), dok je u osnovnoj školi igrao košarku i nogomet između ostalog protiv Gorana Dragića, jednog od najboljih slovenskih košarkaša svih vremena.

Nakon nogometne, počeo je malonogometnu karijeru u Litiji, igrao u Sloveniji još za FSK Stripy, Puntar, Škofijelski Maribor, Dobovec i Pivovarnu Kozel.., a u Italiji još i za Genovu.

Rođen je 18. studenog 1987. godine.

Totošković nije jedini Slovenac, koji stiže u Hrvatsku: Igor Osredkar je godinama nosio Novo vrijeme, a sad će igati za Pulu. Alen Fetič za drugoligaša Rijeku, koja želi iduće sezone u najveći rang....

03. lipanj 2024 06:26