StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Uništio je Squarea u polufinalu, a danas je to napravio i Futsal Dinamu. Od kad se igra na tri pobjede, to se još nikad nije dogodilo!

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2024. - 21:43

Izjednačio je Olmissum u finalu doigravanja, Futsal Dinamo za kojeg igraju Opuzenac Neven Zonjić i Dubrovčanin Antonio Konsuo dobio je prvu domaću utakmicu, ali ne i drugu. Iduće dvije se igraju u omiškom Ribnjaku. Bez pogodaka sad u drugoj do predzadnje minute drugog poluvremena, a zatim je Slovenac Jeremy Bukovec okrenuo obranu domaćih, te pogodio za 0:1. Nakon toga, očekivano, domaćin je sve karte bacio u napad. Međutim, kad je do lopte stigao reprezentativac Olmissuma Antonio Sekulić, više nije bilo dileme tko će slaviti - 0:2. 

I sad imamo situaciju kakva je bila prošle godine u finalu, ali tad je Olmissum bio domaćin, a Futsal Dinamo gost. Olmissum je dobio prvu kod kuće, a izgubio drugu, te se serija preselila u Zagreb, koji je ‘gorio‘. Futsal Dinamo je obranio domaći teren, te je slavio naslov prvaka.

Hoće li sad to isto uspjeti Olmissum? Uspio je u polufinalu protiv Squarea. Izgubio je prvu u Gospinom polju, dobio potom drugu, te potom iduće dvije u svom Ribnjaku i otišao u finale. Pa i Futsal Dinamo je na isti način slavio u polufinalnoj seriji. Poraz u prvoj u Puli gdje je dobio drugu, a zatim obje kod kuće protiv Stanoinvest Futsal Pule

Olmissum, ako se ovako nastavi u finalu, a s obzirom kako je bilo u polufinalu protiv Squarea, može spomenik dignut Vinku Rozgi. Square zbog njega ne spava mirno nakon ispadanja u polufinalu. Bio je bez greške i u četvrtfinalu protiv sastava iz Makarske, Novo vrijeme. Bio je sjajan i u prvoj utakmici finala, koju su omiški ‘Gusari‘ izgubili, tad je čak imao više velikih obrana nego u ovoj drugoj. Hoće li istu sudbinu sad doživjeti i Futsal Dinamo?

Još jedna zanimljivost, od kad se u nas igraju finala na tri pobjede, ovo je šesta sezona, a prva u kojoj se tako igraju i polufinala, imali smo do sad samo dva rezultata - 3:0 ili 1:3. Niti jednom se nije igrala majstorica, peta utakmica. 

Treća utakmica finala se igra u Omišu, u petak, 10. svibnja. Tko će nakon te utakmice doći na korak do naslova? Olmissum lovi treću ‘zvjezdicu‘, a Futsal Dinamo drugu.

image

I Opuzenac Neven Zonjić (Futsal Dinamo) oči u oči s Vinkom Rozgom, vratarom Olmissuma

Goran Mehkek/Cropix
28. svibanj 2024 06:12