StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

VALJA NJEMU KONTRA SRCA Antonio Konsuo s Futsal Dinamom gost Squarea: ‘Moram pobijediti emocije prije nego izađem na teren u Gospinom polju!‘

Piše Tonči Vlašić
21. listopada 2021. - 22:35
Antonio Konsuo, Haron Džanković... - jučer skupa u Squareu, a sad će 23. listopada prvi put jedan kontra drugogTonči Vlašić

Bio je na treningu 'malog' Dinama, svog novog kluba, a nakon toga je zauzeo mjesto pred malim ekranom, te pratio ogled iz Beča gdje je 'veliki' Dinamo igrao s Rapidom europsku utakmicu.

- Nisam u Beču, u Zagrebu sam. Tu sam, kako ono kažu, zbog poslovnih obveza, te nisam mogao na put – smije se Antonio Konsuo, kojeg u subotu navečer čeka put doma. Sa Futsal Dinamom stiže u 4. kolu prvenstva u svoj Dubrovnik na ogled protiv svog Squarea.

Zoran Primić i on su napustili ovo ljeto Square. Primić je otišao u Vrgorac, koji je bio prvi gost Squarea ove sezone. Primić se vratio u Vrgorac sa sva tri boda, a sad, kad se već raspored 'poigrao', drugi gost Squarea je ove sezone Konsuo s Futsal Dinamom.

- I ja bih se volio vratiti, kao i Zoki, sa sva tri boda. Nadam se kako će biti tako.

Bez milosti prema svom klubu?

- Ja sam navijač Squarea gdje god on igra osim kad igra protiv mene.

image
Antonio Konsuo pogađa protiv Futsal Dinama 16. ožujka 2018. godine
image
Nakon što je pogodio u Gospinom polju za vodstvo Squarea protiv Futsal Dinama 2:0, Antonio Konsuo je slavio pogodak skupa s navijačima (finulo je 4:4)

Ostala je u arhivi slika: Konsuo pogađa protiv Futsal Dinama u Gospinom polju, slavi pogodak, 'leti' ispred tribine u Gospinom polju na kojoj slave navijači Squarea.

- To mi je jedna od najdražih slika... Uspomena i na prijatelja, pokojnog Andra Zarača... Da, Stjepan Rezo je pogodio za 1:0. Ja za 2:0. Rezo je dao i treći pogodak, bilo je to za 3:1, a Andro je pred kraj prvog poluvremena postigao još jedan. Unatoč tome što smo imali 4:1 na poluvremenu, nismo pobijedili. Završilo je 4:4. Mihovil Prgomet nam je, sjećam se, dao tri pogotka. On je pogodio u posljednjoj minuti za 4:4. Koju smo nesreću imali, kako je ta lopta ušla u mrežu... Sjećam se i kad smo dobili Futsal Dinamo s 8:4 kod kuće, zatim pamtim i prvu i jedinu pobjedu Squarea u Zagrebu. Bilo je 4:3 za nas. Bilo je to 2019. godine. Dobio sam crveni karton u toj utakmici, ali dobili smo... Pamtim i kad smo gubili od Dinama, i u Zagrebu, i u Gospinom polju, ali tko se voli sjećati poraza... Znam kako smo lani izgubili 4:1 u Zagrebu, a doma odigrali 3:3. Kristijan Grbeša nam je dao dva pogotka iz udarca s deset metara.

Antonio je s Futsal Dinamom sezonu otvorio porazom kod kuće. AFC Universitas je uzeo sva tri boda usred Zagreba.

- Prvo, iznenadila me je želja svih u klubu da se napreduje. Atmosfera je sjajna. Trener Matija Đulvat sjajan. Ni taj poraz od Splićana na startu 4:2 nije niti malo poremetio sve to. Vratili smo se odmah u Šibeniku, dobili Šibenik 1983. s 5:0, a zatim 5:2 Novo vrijeme u derbiju kola kod kuće.

MOJ BROJ 13

Bio sam s brojem 13 na dresu u Squareu. U Futsal Dinamo je taj broj bio slobodan, te sam ga uzeo. Inače, igram dosta za novu momčad. Trener Đulvat mi vjeruje. Suigrači također. Hvala im. Zadovoljan sam. 

Square je u 'pet do podne' vratio Marka Kuraju i Mara Đuraša, dogovorio sve s Argentincem Facundom Gassmannom, stigao je i reprezentativac Austrije Gustavo Henrique Steinwandter, a vratio se iz Alumnusa i Matej Perović. Što bi bilo da se to dogodilo prije, bi li tad ostao i Konsuo?

- Uf... Ne, nisam o tome razmišljao. Ne znam. Vjerojatno bi se tad mislio. Vjerojatno bi mi to otežalo donošenje odluke.

image
Antonio Konsuo u dresu Squarea protiv Olmissuma u Gospinom polju u sezoni 2020./21.
Tonči Vlašić

Kako će bit u subotu navečer kad istrči protiv Squarea u Gospinom polju u dresu Futsal Dinama?

- Neće bit svejedno, to je sigurno. Square je moj klub. U njemu sam počeo. Došao sam kad sam bio kadet, zatim juniorski staž, a prije nego sam zaključio juniorski staž već sam bio u prvoj momčadi. Ukupno sam pet sezona bio u prvoj momčadi. Ja sam 1998. godište. Kažem, neće biti svejedno. Bit će... ha, bit će kontra srca, ali moram pobijediti emocije prije nego izađem na teren u Gospinom polju Rekao sam već, kad Square ne igra protiv Dinama, njegov sam veliki navijač, ali sad... Sad je razmišljam kako uzeti u Gospinom polju sva tri boda s Dinamom.

image
Antonio Konsuo u dresu Squarea protiv Alumnusa u Gospinom polju u sezoni 2020./21.
Tonči Vlašić
SQUARE - FUTSAL DINAMO 2:10

Square je samo dva puta dobio Futsal Dinamo u prvenstvu, jednom kod kuće (prvo gostovanje Futsal Dinama, 2016. - 8:4) te  jednom u Zagrebu (2019. - 4:3), dvije utakmice su završile bez pobjednika, obje u Gospinom polju ((2018. - 4:4, te 5. veljače ove godine - 3:3), a preostalih deset ogleda dobio je zagrebački klub, četiri puta je slavio u Gospinom polju (2017. - 5:4 i 3:1, 2018. - 4:3 i 2019. - 4:3), a šest puta kod kuće. 

Utakmica 4. kola Prve HMNL-e između Squarea i Futsal Dinama igra se u subotu, 23. listopada, u Gospinom polju s početkom u 19 sati. 

23. travanj 2024 08:18