StoryEditorOCM
RukometPOČIVAJ U MIRU |

HVALA TRENERU! Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik zapalio svijeće i položio cvijeće na posljednje počivalište Zlatka Saračevića

Piše Tonči Vlašić
27. ožujka 2021. - 18:50
Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik na posljednjem počivalištu Zlatka Saračevića na zagrebačkom groblju MirogojTonči Vlašić

Prošla su 34 dana od tužne nedjelje, 21. veljače, kad je iznenada u Koprivnici, u 60. godini života, preminula legenda hrvatskog rukometa Zlatko Saračević. Pozlilo mu je nakon što je rukometašice Podravke Vegete odveo do pobjede u derbiju hrvatskog prvenstva protiv zagrebačke Lokomotive, te po svemu sudeći naslova državnih prvakinja.

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena, olimpijski pobjednik i svjetski prvak, klupski prvak Europe, bio je u trenerskoj karijeri između ostalog i trener rukometaša Dubrovnika. S njima je izborio plasman 2015. godine u drugi rang, udario temelje, koji su dubrovački klub sezonu posije njegovog odlaska iz Gospina polja na klupu PPD Zagreba, 2019., dovele do najvećeg ranga.

Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik, treneri i igrači, posjetili su uoči gostovanja kod Gorice posljednje počivalište Zlatka Saračevića na zagrebačkom groblju Mirogoj. Zapalili su svijeće te položili cvijeće. Tugu nisu mogli sakriti pogotovo oni koji su imali čast skupa s njim raditi za vrijeme njegovog boravka u Dubrovniku.

image
Cvijećem na posljednje počivalište Zlatka Saračevića položio je u ime RKHM Dubrovnik trener Ante Lagator
Tonči Vlašić
image
Zlatko Saračević (1961. - 2021.)
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 14:50