StoryEditorOCM
RukometSKUPŠTINA 1. OŽUJKA |

IGRAČI NISU OTPUTOVALI NA UTAKMICU U BJELOVAR ‘Ivo Dragić nas želi maknuti iz kluba. Nećemo odustati dok je on u klubu‘

Piše Tonči Vlašić
27. veljače 2021. - 14:43

Točno u podne okupili su se igrači Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, te održali konferenciju za novinare.

- Odlučili smo ne otići na utakmicu u Bjelovar, koju smo trebali igrati večeras. Ne želimo ni trenirati, a sve dok je u klubu Ivo Dragić. I tako će biti i dalje. Očito je kako je jedna osoba važnija od igrača. Iako je nakon incidenta po završetku utakmice protiv Sesveta bilo govora kako se Dragić povukao, ništa se nije promijenilo. I dalje je on alfa i omega kluba. Što više, situacija je još gora. Vrše se pritisci na igrače, pokušava nas se razjediniti nudeći se pojedincima ugovori, više novaca, ali mi smo skupa i nećemo odustati. Čujemo kako Dragić namjerava dovesti igrače sa strane, a kako sve nas koji smo igrali, i koji smo ukazali na nepravilnosti koje on radi u klubu, želi maknuti. Predsjednik Ivica Granić je rekao kako su poslani pozivi za Skupštinu, koja bi se trebala održati u ponedjeljak, 1. ožujka u 16 sati u Sportskoj dvorani u Giospinom polju, ali one nisu stigle ni pojedinim članovima Izvršnog odbora kluba, ni nekim članovima Nadzornog odbora, a ni nama igračima, koji smo također članovi Skupštine. Zatim, dobili smo popis članova Skupštine. Na tom popisu su nama nepoznati ljudi. Mi ćemo doći na Skupštinu s odvjetnikom, s javnim bilježnikom, te ćemo snimati Skupštinu ako ne bude dozvoljeno da na njoj prisustvuju mediji, a sve kako bi javnost mogla biti upoznata što se događa. Apeliramo na te članove Skupštine, koji su dobili pozive, da ostave po strani prijateljstvo, te razmisle dobro žele li uništiti petnaest igrača, koji su ostvarili ovaj uspjeh. To govorim jer je činjenica da je Dragić na popis članova kluba uvrstio svoje prijatelje, te njihovim glasovima želi predložiti svoj dnevni red, a sve kako bi ostao i dalje u klubu, a nas otjerao – u ime igrača novinarima se obratio kapetan Maro Dabelić, te pozvao institucije da uđu u Klub, provjere poslovanje, te papire s prethodnih Skupština.

- Zadnja Skupština nije održana, a piše kako jest. Na papirima su potpisi ljudi, koji tvrde kako nisu bili na spomenutoj Skupštini  – dodao je Dabelić.

- Skupština je zakazana 1. ožujka, a prijelazni rok ističe 28. veljače. Time je onemogućen odlazak nas igrača u neki drugi klub. Zatim, vrše se pritisci na pojedine igrače – nadovezao se na kapetana njegov suigrač Marino Knez.

Neodlazak u Bjelovar koštat će klub novčane kazne od 10.000 kuna, te oduimanjem jednog do tri boda o čemu će odlučiti voditelj natjecanja.

- Teško možemo sa zadnjeg mjesta u ligi, te ćemo ionako u Ligu za ostanak ući kao posljednji. Što se tiče kazne, toliko bi potrošili da smo putovali u Bjelovar. Mi ovom odlukom da ne otiđemo u Bjelovar želimo ukazati na sve nepravilnosti, koje dotični gospodin radi godinama. I nećemo odustati dok on ne ode iz Kluba – dodao je Dabelić.

Ivo Dragić je nakon incidenta po završetku utakmice sa Sesvetama poručio kako će igrači morati dokazati optužbe na njegov račun. Ivica Granić, predsjednik RKHM Dubrovnik, odgovara nakon odluke igrača da ne putuju na utakmicu u Bjelovar kako će odgoditi Skupštinu za nekoliko dana ukoliko se pokažu točnim njihove tvrdnje da svi članovi Skupštine nisu dobili poziv za istu.

25. travanj 2024 21:43