StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA |

PORAZ OD SPAČVE Nakon neodlaska u Bjelovar, RKHM Dubrovnik nastupio u Vinkovcima, te izbjegao najgore - isključivanje iz natjecanja

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2021. - 20:50

RKHM Dubrovnik je putovao u Vinkovce, te odigrao utakmicu sa Spačvom. S obzirom na sva događanja u dubrovačkom klubu u posljednje vrijeme, sastav, koji je uprava kluba uspjela skupiti, očekivano je upisao poraz, i to visok. Domaćin je bio duplo bolji, 36:18.

Podsjetnik, prošle subote je većina igrača, koja je nastupala ove sezone i nosila igru, odbila putovati na utakmicu u Bjelovar, o tome je izvijestila na dan utakmice, dodala kako neće ni trenirati dok je u klubu Ivo Dragić, dopredsjednik kluba. RKHM Dubrovnik je zbog toga izgubio utakmicu protiv Bjelovara bez borbe, a uz to je kažnjen oduzimanjem jednog boda. Da se to ponovilo, te da nije putovao u Vinkovce te da nije nastupio protiv Spačve, bio bi isključen iz natjecanja.

U Vinkovcima su za RKHM Dubrovnik branili Kristijan Janđel i Kristijan Raguž, prvi je imao sedam, a drugi dvije obrane. Toni Jakić je bio prvi strijelac RKHM Dubrovnik protiv Spačve s osam pogodaka, Nedjeljko Jurković je postigao tri, Ivan Alamat, Denis Topuzović i Mateo Njirić po dva, dok je jedan pogodak potpisao Vedran Abramović. Pod vodstvom Ante Lagatora još su igrali Antonio Lopina, Maroje Purin, Petar Burum, Ivo Kristović i Antonio Tomić.

RKHM Dubrovnik je posljednji sa 4 boda, te će, to je bilo jasno odavno, u Ligu za ostanak ući bez boda. Ligu za ostanak igraju klubovi plasirani od petog do desetog mjesta, ne prenose se rezultati, nagrađuje se plasman bodovima - peti ulazi s 5 bodova, šesti sa 4 boda, sedmi s 3 boda, osmi s 2 boda, deveti s bodom, a posljednji, deseti bez boda. Potom se igra svatko sa svakim, doma, vanka, još deset kola. U igri je 20 bodova. Treba izbjeći posljednja dva mjesta.

Prije toga RKHM Dubrovnik ima odraditi utakmicu posljednjeg, 18. kola, PAKET 24 Premijer lige protiv Dubrave u Gospinom polju. Igra se za 14 dana, 20. ožujka. Nakon toga počinje Lige za ostanak. Ostaje vidjeti hoće li se u iduća dva tjedna što promijeniti u klubu, ali u ovom trenutku je bilo najvažnije da je RKHM Dubrovnik igrao u Vinkovcima, te da nije isključen iz najvećeg ranga.

23. travanj 2024 10:27