StoryEditorOCM
TenisPOČELE KVALIFIKACIJE ROLAND GARROSA

Dubrovački tenis opet na pariškoj zemlji. Lucija na startu protiv igračice, koja je prije osam godina bila prva suparnica Ani

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2024. - 17:19

Počele su kvalifikacije za Roland-Garros. I dubrovački tenis je opet u Parizu. Sad zahvaljujući Luciji Ćirić Bagarić, koja će na pariškoj zemlji imati debi na jednoj od četiri najveće svjetske pozornice kad je u pitanju profesionalni tenis.

Već je 20-godišnja Dubrovkinja bila na tim terenima, i to prije dvije godine, ali tad je igrala juniorski turnir, i mogla je samo gledati igračice iz TOP 200 najboljih sa svjetske rang liste, sanjati kako će jednog dana biti i dio toga. Nije puno čekala, evo je, samo 24 mjeseca poslije. Ona je danas u TOP 200. Na 185. mjestu. Šesnaest mjesta je u glavnom turniru ostavljeno za igračice iz kvalifikacija među kojima nisu samo nova lica, poput Lucije, već se nađe i netko poznat. Ove godine je to u kvalifikacijama tenisačica svakako Sara Errani, 37-godišnja Talijanka, koja je 2012. igrala finale Roland Garrosa i koja je nekoć bila peta tenisačica svijeta.

image

Trener Damjan Peterlin i Lucija Ćirić Bagarić u Roland Garrosu 2022. godine

Tonči Vlašić/

U najavi turnira stoji kako će se već u kvalifikacijama igrati pod krovom stadiona Suzanne-Lenglen, a to je drugi po veličini stadion na kojem se igra Roland Garros. Centralni teren, Philippe Chatrier prima gotovo 16.000 gledatelja, a na tribine Suzanne Lenglen stane malo više od 10.000. Još dok nije bilo krova na njemu je igrala Ana Konjuh. Bilo je to 2021. godine kad je nakon što je s tri pobjede prošla kvalifikacije, i to bez izgubljenog seta, igrala protiv treće nositeljice, Bjeloruskinje Aryne Sabalenke (4:6, 3:6).

Luciju na startu čeka sedma nositeljica kvalifikacija Arina Rodionova, 34-godišnja Ruskinja, koja od 2014. nastupa pod australskom zastavom (drugi meč na terenu broj 9 u utorak, 21. svibnja. Prvi počinje u 10 sati). Lucija prvi put igra protiv Rodionove, koja je dva puta igrala protiv Ane Konjuh, i oba puta izgubila. Prvi put baš u Roland Garrosu, na startu glavnog turnira 2016. godine (6:2 i 6:3), a drugi put u kvalifikacijama velikog turnira u Rimu 2022. godine (6:2, 2:6, 6:2).

image

Ana Konjuh protiv Arine Rodionove 2016. u Roland Garrosu

Tonči Vlašić/
image

Ana Konjuh protiv Arine Rodionove 2016. u Roland Garrosu

Tonči Vlašić/

Ćirić Bagarić je u Parizu od petka. Prvi trening na terenima Roland Garrosa imala je pod paskom trenera Damjana Peterlina u subotu.

02. lipanj 2024 14:57