StoryEditorOCM
TenisMIAMI OPEN |

DUBROVKINJA ZAUSTAVLJENA NAKON VELIKE BORBE Ana napadala, odmornija Sevastova se obranila i otišla u četvrtfinale

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2021. - 23:21

Izgubila je Ana Konjuh u 4. kolu Miami Opena. Što nije uspjela prvo Čehinja Katerina Siniakova, 70. tenisačica svijeta, nakon toga ni 19. tenisačica svijeta Amerikanka Madison Keys, nekadašnja finalistica US Opena, pa ni Poljakinja Iga Swiatek, aktualna pobjednica Roland Garrosa i 16. tenisačica svijeta, uspjela je Latvijka Anastasija Sevastova, 57. sa svjetske rang liste. I kad se pogleda konačni rezultat – bila je uvjerljivo bolja – 6:1 i 7:5, međutim, dovoljno je spomenuti drugi gem drugog seta kad je iskusna, 30-godišnja Sevastova oduzela servis sedam godina mlađoj Dubrovkinji. Taj drugi gem trajao je 26 poena. Šest prednosti Ane, pet break lopti, dvanaest izjednačenja računajući i 'zagrijavanje' - 15:15, te 30:30.

U prvom setu peti gem je bio 'malo' kraći – 18 poena, tad je Ana spasila prve tri break lopte, imala tri prednosti... U šestom gemu prvog seta imala je četiri break lopte da po drugi put oduzme servis Sevastovoj, u sedmom gemu tog istog prvog seta imala je 40:15, pa nakon izjednačenja na 40:40 - prednost, ali i taj je gem otišao na stranu Latvijke, kao i treći gem u drugom setu u kojem je Ana imala tri break lopte...

Nakon prvih deset gemova bilo je 6:1 i 3:0 za Sevastovu, koja je uzela čisto samo prva dva gema meča. Sve ostalo je bila borba u kojoj je Ana napadala, a Latvijka se branila. Anu pritom nije služio servis, čak jedanaest duplih servis pogrešaka, plus imala je problem s leđima, te je ne jednom zatražila pomoć...

Konjuh nije imala odmora za razliku od Sevastove, koja je 3. kolo prošla bez igre (Simona Halep, treća tenisačica svijeta, predala je meč Latvijki), nije imala do 4. kolo ni tako težak put kakav je imala Konjuh, koja je na Floridu stigla s pozivnicom, koja je ostvarila ne jednu, već dvije TOP 20 pobjede, koja je s tri pobjede (Siniakova, Keys i Swiatek) napredovala za gotovo 100 pozicija, s 338. se spustila na 241. mjesto. Najvažnije, pokazala je na Floridi što zna i umije. Ponovno je cijeli svijet pratio nastupe prije četiri godine 20. tenisačice svijeta, tad najbolje tinejđerke svijeta, prije toga juniorskog broja jedan, koja, nažalost, nije imala sreće s ozljedama, morala raditi zahvate na laktu zbog čega je dugo, dugo izbivala s terena. Ali, vratila se. Ponovno je 'živa'. Pozivnicu za Miami Open je opravdala. Nitko ne sumnja, ako bude zdrava, kako će i na idućim turnirima znati otići daleko. 

Ovaj put je stigla do 4. kola. Sevastova je otišla u četvrtfinale. Čeka je tamo Ukrajinka Elina Svitolina, peta tenisačica svijeta. 

25. travanj 2024 11:56