StoryEditorOCM
TenisNOVA POBJEDA |

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ U FINALU PLOVDIVA Dobila polufinale parova, te ne mora igrati kvalifikacije idućeg turnira u Haskovu!

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2021. - 22:39

Lucija Ćirić Bagarić će u paru s Turkinjom Melisom Ercan igrati u finalu ITF-ovog juniorskog turnira prvog ranga u bugarskom Plovdivu. Polufinale je bilo neizvjesno, odlučeno je tek u trećem setu, tzv. produženom tie breaku, i to je na kraju bilo 10:8. Prvi set su dobile Rumunjke, Vanessa Teiusanu i Anca Todoni, i to sa 6:3, ali nakon toga 6:4 u drugom i već spomenutih 10:8 u odluci o pobjedniku za Ćirić Bagarić i Ercan, koje u subotnjem finalu čekaju prve nositeljice, Sofia Costoulas iz Belgije i Laura Hietaranta iz Finske, koje su na isti način slavile u drugom polufinalu.

Plasmanom u finale turnira parova Ćirić Bagarić je napravila novi pomak na svjetskoj rang listi. Na početku tjedna bila je 186., a nakon četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji do kojeg je stigla s pet pobjeda, krenuvši iz kvalifikacija, te sad izborenim finalom parova, već je 118. juniorka svijeta. Ukoliko osvoji turnir parova u Plovdivu, naravno, napravit će novi pomak.

Uz to, izborenim finalom turnira parova u Plovdivu Ćirić Bagarić je 'preskočila' kvalifikacije turnira drugog ranga u bugarskom Haskovu, te zaslužila od organizatora turnira mjesto u glavnom, među 32 najbolje.

19. travanj 2024 09:48