StoryEditorOCM
VaterpoloBRAVO NAŠI

Andro Bušlje i Marko Bijač nastavili niz s Olympiacosom, ove sezone nisu jedini Hrvati koji plešu sirtaki

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2024. - 21:17

Finula je finalna serija i u Grčkoj, a tamo je Olympiacos pomeo Vouliagmeni, te po 38. put osvojio naslov prvaka. Tome su opet doprinijeli i Dubrovčani, Marko Bijač i Andro Bušlje su podigli pokal, a skupa s njima još trojica bivših Jugaša, igrači Luka Lončar i Alex Papanastasiou, te Hrvoje Koljanin, prošle sezone pomoćnik u Gružu, a ove glavni trener velikana iz Pireja.

- Malo nervoze na početku ove treće utakmice, ali u trećoj četvrtini smo se odvojili – kaže Bušlje. Na kraju 13:9. Prije dva dana 10:7 pobjeda kod Vouliagmenija, a u prvoj utakmici finalne serije je bilo super zanimljivo. Ta utakmica odigrana prije pet dana, 23. svibnja, finula je pobjedom Olympiacosa kod kuće 15:14 nakon peteraca.

- Bolji smo od Vouliagmenia. Opravdali smo ulogu favorita – dodao je Bušlje, kojem je ovo šest naslov prvaka s Olympiacosom s kojim je osvojio u Grčkoj pet kupova, te jedan grčki Superkup (toliko ih se i igralo dok je on u Pireju), te 2018. godine naslov prvaka Europe.

image

Vaterpolisti Olympiacosa po 38. put prvaci Grčke

image

Luka Lončar, Andro Bušlje i Marko Bijač s pokalom prvaka Grčke

- Meni je ovo treća sezona u Olympiacosu, i sve tri smo osvojili duplu krunu. Lonac (Luka Lončar) i ja nismo igrali u ovoj trećoj. Već se okrećemo Malti i završnom turniru europske Lige prvaka. Čeka nas u polufinalu PRO Recco. Najveći favorit. ekipa koja je zadnje tri godine prvak, koja ne zna za poraz ove sezone u Ligi prvaka, koja nas je dobila oba puta u skupini. Ali, pokušat ćemo biti što bolji na Malti, učinit ćemo sve. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za uspjeh – rekao je Bijač, koji je 2021. godine osvojio s PRO Reccom naslov prvaka Europe, a zatim stigao u Pirej.

Lončar je prošle sezone slavio s PRO Reccom, a sad mu valja preko PRO Recca do finala. Bijač je bio prvak Europe i s Jugom 2016., tad skupa s Lončarom, a Bušlje je s Jugom skočio na tron 2006. godine. Koljanin je bio pomoćnik Olympiacosa 2018. kad je osvojen naslov prvaka.

Obojica Dubrovčana love svoj treći naslov prvaka Europe, Lončar četvrti. Rijetki su igrači koji su se popeli na krov Europe s tri različita kluba, a to mogu ove sezone uspjeti Bijač i Lončar...

Polufinala na Malti se igraju u srijedu, 5. lipnja. Finale je dva dana poslije. U drugom polufinalu su suparnici Ferencvaros i Novi Beograd. 

20. lipanj 2024 17:11