StoryEditorOCM
VaterpoloSUPER ZANIMLJIV EUROPSKI UTORAK

Bitka za Final four Eurokupa: Crvena zvezda s bivšim stanovnikom Gruža prijeti Jugašima

Piše Tonči Vlašić
9. travnja 2024. - 10:56

Stigla je Crvena zvezda jučer u Gruž, neće se nakon završetka utakmice s Jug Adriatic osiguranjem, prve četvrtfinala Eurokupa, koja se igra ovog utorka, vraćati doma, već će iz Dubrovnika produžiti za Split gdje će krenuti i Jugaši jer se od 11. do 13. travnja u Poljudu igra zadnji turnir Regionalne lige, pada odluka o pobjedniku, splitski Jadran ili Novi Beograd. Tko će ove sezone osvojiti trofej?

Prošle sezone je to uspjelo Jugašima, ali poraz u Gružu od splitskog Jadrana u prvom dijelu, te nedavno kod Novog Beograda, i prilika za novi je izgubljena. U Splitu ih čeka još jedan ogled protiv Novog Beograda, ali i protiv Crvene zvezde. Čak četiri puta od 27. ožujka, kad su igrali na prethodnom turniru Regionalne lige, do 27. travnja, kad se u Beogradu igra uzvrat četvrtfinala Eurocupa, ogledat će se Jug Adriatic osiguranje i Crvena zvezda.

U Regionalnoj ligi su skrivali karte, Jug je tog 27. ožujka bio bolji od Zvezde sa 14:13 u domu Novog Beograda. Istina, Vjeko Kobešćak ne može večeras sve karte staviti na stol jer ne može računati na Franka Lazića zbog isključenja u Budimpešti u uzvratnoj utakmici osmine finala kad je pobijeđen A-hid Vasas Plaket usred Bela Komjadija, a nakon što je savladan s također s jedan razlike i u prvoj utakmici u Gružu. Mađarski sastav je bio branitelj naslova. Pobjeda protiv njega usred Budimpešte je povijesno ostvarenje, koje je donijelo dodatno samopouzdanje uoči nastavka europskog puta.

Crvena zvezda? Jedino je Novi Beograd ispred nje u Srbiji. Ima dva vrlo dobra centra, jedan od njih je Slovak Lukas Seman, koji je prije 15-ak godina igrao za Juga. Potom dugo, dugo bio u Mađarskoj, a tamo je branio boje ZF Egera, Szegeda, OSC-a i Miškolca. Reprezentativac je Slovačke, njezin kapetan. Crvena zvezda je stigla u Gruž nakon prvenstvene pobjede protiv Partizana 14:9. Po četiri pogotka u utakmici odigranoj prije pet dana postigli su Gavril Subotić i Dušan Vasić, a Draško Gogov tri. Crvena zvezda je u osmini finala izbacila mađarski BVSC.

Utakmica u Gružu, prva četvrtfinala Eurocupa između Jug Adriatic osiguranja i Crvene zvezde, počinje u 20 sati. 

23. travanj 2024 12:53