StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKO PRVENSTVO |

BURĐELEZ, ZVONO, TE DVA NOVA GRKA PRVI STRIJELCI JUGA PROTIV POŠK-a Prvi je pogodio Kakaris, nakon 14 godina u Gružu (opet) kapetan Fatović

Piše Tonči Vlašić
9. listopada 2021. - 20:42
Jug AO – POŠK 22:7

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 150. Suci: Ante Bura (Šibenik) i Nikola Gašpardi (Korčula). Delegat: Mirko Goreta (Šibenik).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Vukojević (2 obrane), Burđelez (3), Fatović, Stahor (1), Joković (2), Papnastasiou (2), Argyropoulos (3), Kržić, Kakaris (3), Benić (2), Žuvela (1), Jurišić (2 obrane), Zvono (3). Trener: Vjeko Kobešćak.

OVK POŠK: Jelovina (6 obrana), Tiozzo (1), Roki, Gracin, Elezm Vukić (4), Prižmić (1), Gadža, Lomtatidze, Divković (1), Carrieri, Kaliterna, Sunara (5 obrana), Tonković. Trener: Mirsad Zajmović.

Igrač više: Jug AO 9/6, POŠK 10/1

Peterci: Jug AO 3/3, POŠK 3/3

Četvrtine: 7:3, 5:3, 4:1, 6:0.

Prvo, prošlo je više od 14 godina kad je Elvis Fatović zadnji put bio u ulozi kapetana Juga u Gružu. Nezaboravan je to trenutak, on i Ognjen Kržić podižu pokal prvaka Hrvatske u dupke punom Gružu. Vjeko Kobešćak je bio na poraženoj strani, tad u kapici Mladosti. Potom je taj trofejni dvojac odigrao Final four u Milanu. Poraz u finalu od PRO Recca nakon kojeg su objesili kapicu o klin.

Danas je po prvi put Loren Fatović bio u Gružu u toj ulozi, a te 2007. slikao se s ekipom kad je njegov otac podigao sa sadašnjim sportskim direktorom Juga pokal. Danas protiv POŠK-a prvi je pogodio Konstantinos Kakaris, jedini pravi centar Juga ove sezone. Jurit će Jugaši zbog toga, morat igrati brže. Tko će još ići pred vrata gostiju? Luka Stahor je bio taj koji je mijenjao Kakarisa.

Dalje, za 2:1 protiv POŠK-a pogodio povratnik u Gruž, najtrofejniji hrvatski vaterpolist svih vremena, Maro Joković. Za 3:2 je pogodio još jedan povratnik, već spomenuti Stahor. POŠK je izjednačio potom i treći put, a nakon toga je na svoj očekivan put otišao Jug, i to sa četiri pogotka u nizu.

Na poluvremenu je bilo 12:6 za Jugovu momčad, koja je drugo poluvrijeme dobila s 10:1, i to je na kraju lijepih, očekivanih, 22:7. Vjeko Kobešćak bi volio, vjerujemo, koji pogodak manje u Jugovoj mreži. Pogotovo u prvom poluvremenu jer POŠK je momčad koju je legendarni splitski vaterpolist, a desetljećima trener Mirsad Zajmović tek uspio skupiti, a izborila je tri peterca na startu.

image
Mirsad Zajmović, trener POŠK-a
Tonči Vlašić
image
Konstantinos Kakaris postiže jedan od svoja tri pogotka za Jug AO protiv POŠK-a
Tonči Vlašić
image
Jugaši - Hrvoje Benić i Konstantinos Kakaris
Tonči Vlašić

Ivuša Burđelez je prvi put postigao tri pogotka za prvu momčad Juga, pamtit će kako je podijelio naslov najboljeg strijelca Juga. Hrvoje Zvono je također postigao tri, te po tri još i dva nova Grka, Kakaris, te Stylianos Argyropoulos. Burđelez je bio bez promašaja.

Toni Popadić je dobio slobodno protiv POŠK-a, branili su Antonio Vukojević i Ivan Jurišić.

Jugaši su nakon 2. kola bez greške. Na startu su dobili KPK u njegovom domu. Bez greške bi trebali biti do kraja ove 2021. godine u domaćem prvenstvu. Ne bude li, neće biti zadovoljan. Sa splitskim Jadranom, glavnim konkurentom za naslov (i jedinim), igra tek 29. siječnja 2022. godine u 9. kolu. U idućem, 3. kolu, gost je Zadra 1952., a potom mu 30. listopada stiže HAVK Mladost, aktualni prvak, ali ni sjena sastava koji je prošle godine uzeo oba domaća trofeja.

image
Pjenilo se u Gružu prvi put u sezoni 2021./22., Jug AO je dobio POŠK s 22:7
Tonči Vlašić
23. travanj 2024 13:28