StoryEditorOCM
VaterpoloEURO NA MALTI |

ČETVRTFINALE OVE GODINE NOĆNA MORA ZA HRVATSKU Ne ide nas, pa ne ide, sad ni juniori nisu uspjeli...

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2021. - 19:09
Hrvatska reprezentacija do 17 godina je na turniru u Korčuli, krajem lipnja, izborila nastup na EP-.u na Malti (detalj s utakmice protiv Bugarske)Tonči Vlašić

U Tokiju je seniore u četvrtfinalu Olimpijskih igara zaustavila Mađarska 15:11, u Pragu je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina bolja od naših bila Srbija s 12:10, a sad na Malti u četvrtfinalu Europskog prvenstva za igrače do 17 godina još jedan ogled protiv Mađarske, koji nije završio uspjehom. 

Hrvatski juniori su poraženi s 10:4, već na poluvremenu je bilo 5:1 za Mađare, na kraju treće četvrtine 7:3... Uglavnom, izjednačio je Toni Mozara na 1:1, i to je bilo, nažalost, sve od naših. Iz novog ulaska u minus više nismo izašli, bili slabi u obrani, brzopleti u napadu, te ništa od borbe za medalju. Opet Hrvatskoj ostaje borba za plasman od 5. do 8. mjesta. U Tokiju, te u Pragu naši na kraju peti. Hoće li tako biti i na Malti?

Korčulanin Mozara, član Jug Adriatic osiguranja, postigao je ukupno dva pogotka protiv Mađarske, kao i Vito Janković iz splitskog Jadrana. Šest Mađara je treslo našu mrežu. 

Četvorica od ukupno pet igrača iz naše županije igrala su u četvrtfinalu (Kapekaš Marin Čumbelić, te Jugaši Ivuša Burđelez i Patrik Kolak, četvrti je Toni Mozara, a peti na EP-u je Jugaš Josip Tolja). 

Mađarska će u polufinalu igrati protiv Srbije, koja je s 11:10 svladala Nizozemsku, dok će se u drugom polufinalu sastati Španjolska i Grčka. Španjolska je na peterce izbacila Italiju, dok je Grčka s 12:11 dobila Crnu Goru, koja je u trećoj četvrtini nanizala četiri pogotka za vodstvo 11:8. Nakon toga to isto su uspjeli Grci.

Naši će u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta igrati protiv Nizozemske.

Prvenstvo završava u nedjelju, 19. rujna. 

24. travanj 2024 19:32