StoryEditorOCM
VaterpoloPOZNAT TERMIN ŽDRIJEBA

Finule kvalifikacije, evo koje klubove može dobiti branitelj naslova za suparnike u skupini EuroCupa

Piše Tonči Vlašić
29. rujna 2024. - 14:49

Ždrijeb skupina EuroCupa je u ponedjeljak, 30. rujna, u 11 sati. Šesnaest kuglica će biti u ‘bubnju’, jedna s imenom Jug Adriatic osiguranje, koji je bio pobjednik ‘F’ kvalifikacijske skupine. 

- Ne mogu se u istoj skupini naći klubovi koji su bili suparnici sad u kvalifikacijama – rekao je Renato Živković, direktor za vaterpolo European Aquaticsa, nekadašnji glavni tajnik HVS-a. 

Dakle, Jug Adriatic osiguranje ne može igrati protiv Panathinaikosa AC, koji je bio drugi i s hrvatskim doprvakom izborio u kvalifikacijskoj ‘F’ skupini prolaz među 16 najboljih.

Bit će četiri skupine s po četiri sastava. Svatko sa svakim, doma i vanka. Nakon šest kola po dva najbolja će proći dalje, plasirati se u osminu finala. Tad će im se pridružiti osam sastava koji su zauzeli posljednja dva mjesta u četiri skupine s po četiri sastava najelitnijeg natjecanja, europske Lige prvaka. Potom klasičan kup, dvije utakmice, doma vanka, i to od početka do kraja. Ove sezone nema završnog turnira, Final 4.

U kvalifikacijama se u istoj skupini nisu mogli naći klubovi iz iste države. Hrvatski vaterpolo je imao polovičan uspjeh sad u kvalifikacijama, osim Jug Adriatic osiguranja uspješna je bila i HAVK Mladost, ali ne i Primorje Erste banka, te Solaris. Mogu li dva najtrofejnija Hrvatska kluba biti suparnici u skupini EuroCupa?

- Mogu – kaže Živković potvrdivši kako se 1. kolo u EuroCupu igra 10. listopada. 

Tko su mogući suparnici Jug Adriatic osiguranja, koji brani naslov pobjednika?

Bilo je ukupno osam kvalifikacijskih skupina. U skupini ‘A’ prvi je bio Šabac Elixir, a drugi Team Strasbourg, u skupini ‘B’ AN Brescia prva, a Endo Plus Honved drugi, u skupini ‘C’ prva CN Barcelona, a drugi Vouliagmeni NC, u skupini ‘D’ u kojoj je najbolja bila HAVK Mladost drugo mjesto je izborio Apollon Smyrnis. Zatim, u skupini ‘E’ prvi je bio Szolnoki DP, a drugi Panionios GSS, u skupini ‘G’ prvo mjesto je osvojila Ortigia 1928., a drugo ASC Duisburg, te u skupini ‘H’ prvi je bio BVSC Manna ABC, a drugi PRO Recco. 

29. rujan 2024 14:49