StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

‘GOST‘ SLAVIO U GRUŽU, I TO 18 RAZLIKE Mrežu Jugaša tresao sin bivšeg Jugaša, zatim sin legende splitskog POŠK-a...

Piše Tonči Vlašić
13. travnja 2021. - 19:38

Šest sekundi prije kraja prvog napada na utakmici, kojeg je imao 'gost', Jug Adriatic osiguranje, potegao je sa srednjeg vanjskog Daniil Merkulov, te naciljao desnu stranu gola Nikola Jurića, vratara OVK POŠK. Splitski sastav je bio u Gružu u ulozi domaćina prve četvrtfinalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske. Uzvrat se na istom mjestu igra dan poslije, u srijedu, 14. travnja, točno u podne. U četvrtfinalu se ne igra na pobjede, već se zbrajaju pogoci. I drugog, i trećeg, i četvrtog na utakmici postigli su Jugaši (Alex Obert, Paulo Obradović odnosno Marko Žuvela), a tek je nakon toga prvog potpisao 'domaćin'.

Iako Jugašima ne cvjetaju ruže u posljednje vrijeme, prošli mjesec su upisali pet poraza u deset utakmica, najviše boli onaj u finalu Regionalne lige u Zagrebu od Radničkog iz Kragujevca, nije bilo dileme prije četvrtfinala protiv OVK POŠK tko će u polufinale. Razlika u kvaliteti je velika, baš velika, a kad je tako, teško je zaključiti je li Jugaši uoči nastupa idući tjedan na posljednjem trećem kvalifikacijskom turniru Lige europskih prvaka igraju bolje ili ne. Odgovor će prije dati ogledi u Ostiji protiv Olympiaciosa, Ortigie i PRO Recca, to sigurno.  

Maro Tiozzo je 58 sekundi prije kraja prve četvrtine bio strijelac tog prvog pogotka za OVK POŠK. Njegov otac Robi je prije više od 30 godina nosio kapicu Juga. Potom je preselio u Split, vaterpolsku kapicu zamijenio zviždaljkom. Pamti se kako je početkom prošle godine sudio na Europskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti.

image
Maro Tiozzo (OVK POŠK)
Tonči Vlašić

Drugi pogodak za splitski sastav potpisao je Livio Kaurloto, sin Željka Kaurlota, jednog od najboljih vaterpolista u povijesti POŠK-a, koji je početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća bio reprezentativac bivše države, koji je u talijanskom prvenstvu u jednoj sezoni postigao čak 121 pogodak. Za sastav sa Zente pogodio je mrežu prvaka i Eugen Tonković. I njegov otac Evelin je bivši vaterpolist, Mlađan Prvan iz Splita, delegat utakmice, sjetio se kako je Evelin Tonković bio u juniorskoj reprezentaciji bivše države s, nažalost, danas pokojnim Dubravkom Staničićem, Dubrovčaninom, igračem koji je 80-ih potpisao uspjehe Juga, onaj povijesni prvi naslov prvaka Europe 1980. godine.

Na kraju plus 18 za Juga protiv OVK POŠK. Za prvaka nije igrao Loren Fatović. Ogled je Jugov topnik, reprezentativac, pratio s tribina. Njega je odmarao Kobešćak u prvoj utakmici, a njegovu kapicu s brojem 3 nosio je Patrik Kolak, koji se jednom upisao u strijelce.

image
Toni Popadić je prvo branio protiv OVK POŠK, a potom je Antonio Vukojević bio na vratima Jug Adriatic osiguranja u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka
Tonči Vlašić

OVK POŠK – Jug AO 5:23

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Bez gledatelja. Suci: Slaven Sivčević i Branko Banovac, delegat: Mlađan Prvan (svi iz Splita).

OVK POŠK: Jurić, Tiozzo (1), Kapović, Buzov, Milas, Bućan (1), Kaurloto (1), Elez (1), Jakaša, Divković, Ostojić, Borovčić Kurir, Tonković (1). Trener: Mirsad Zajmović, pomoćni trener: Siniša Školneković.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Obert (2), Kolak (1), Lončar (2), Kržić (3), Garcia, Tomasović (3), Merkulov (2), Papanastasiou (1), Žuvela (4), Benić (1), Obradović (2), A. Vukojević, I. Vukojević (2). Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćni treneri: Đani Pecotić i Miho Bobić.

Igrač više: OVK POŠK 4/7, Jug AO 7/11

Četvrtine: 1:5, 1:4, 2:9, 1:5.

Pobjednik ogleda Jug AO (1) - OVK POŠK (8) će u polufinalu na boljeg iz ogleda Primorje EB (4) - Solaris (5), dok su preostala dva četvrtfinalna para HAVK Mladost (2) - Medveščak (7) i Jadran Split (3) - Mornar BS (6).

19. travanj 2024 19:16