StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Gostima sve u 3. kolu četvrtfinalne ‘B‘ skupine nakon čega su se javili Marko Bijač i Elvis Fatović: ‘Krivi ljudi‘

Piše Tonči Vlašić
3. travnja 2024. - 21:49

Gostima sve, domaći su u 3. kolu četvrtfinalne skupine ‘B‘ ostali praznih ruku. Ferencvaros je slavio 10:9 usred Barcelone kod španjolskog prvaka, kojeg vodi Elvis Fatović, te ima svih 9 bodova na svom kontu, a Olympiacos Marka Bijača i Andra Bušlje odnio je sva tri boda iz Italije, 13:12 bolji kod AN Brescie, te je drugi sa 6 bodova. Zodiac CNA Barceloneta ima 3, a AN Brescia niti jedan bod.

Olympiacos, koji je izgubio u Budimpešti bez Bijača od Ferencvarosa 9:11, dobio 10:7 u 2. kolu kod kuće Fatovića u utakmici u kojoj je sjajan bio Dubrovčanin na vratima grčkog prvaka.

- Prve dvije četvrtine smo igrali dobro obranu, a mučili se u napadu – javio se Elvis Fatović iz Bercelone nakon poraza od Ferencvarosa.

- Poslije smo u napadu bili malo bolji, ali smo u obrani puštali ‘krive‘ igrače da pucaju, tipa Denesa Varge… Primili smo tako nekoliko pogodaka iz vanka. Mučili smo se u napadu. Prerano smo pucali, a nismo imali najbolje opcije, a što smo njima dozvolili.

Iako se pred kraj pogledavalo prema sucima, Fatović ističe: Suđenje je bilo korektno. Nismo iskoristili svoje prilike. Ferencvaros je zasluženo pobijedio.

image

Elvis Fatović, trener CNA Barcelonete

Tonči Vlašić/

Olympiacos je sredinom treće četvrtine bio u minusu (9:10), a zatim je nanizao četiri pogotka te osigurao važnu pobjedu.

- Premekani u obrani u početku, te smo primali lagane pogotke. Drugo poluvrijeme čvršći i uspjeli smo okrenuti utakmicu u našu korsit. Vrlo važna pobjeda i tri boda. Najvažnije smo ostvarili - istaknuo je za Dubrovački vjesnik Bijač. 

U 4. kolu, 23. travnja, Ferencvaros dolazi u Pirej, a Fatović sa svojima ide u Italiju i mora dobiti.

28. travanj 2024 13:56