StoryEditorOCM
VaterpoloNOVA POBJEDA LANE, NINE, NIKE I EKIPE

Hrvatska pobijedila i čeka protiv koga će igrati zadnjeg dana Svjetskog prvenstva u dalekoj Kini

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2024. - 10:36

Kina i Kanada će igrati predzadnju utakmicu dana na Svjetskom prvenstvu za igračice do 18 godina. To je druga utakmica razigravanja za poredak od 9. do 12. mjesta, a prva je bila između Hrvatske i Izraela, kojom je počeo radni petak, 20. rujna, u kineskom Chengdu. Naše su ostvarile pobjedu, 18:9, te će na kraju igrati za deveto mjesto, ali će morati pričekati na odgovor na pitanje, protiv koga će igrati na kraju, protiv domaćina Kine, ili protiv Kanade.  

Sve tri Jugašice u reprezentaciji su igrale protiv Izraela: Lana Korać je u novoj pobjedi Hrvatske na SP-u imala 8 obrana, Nina Jazvin i Nika Alamat su po jednom zatresle mrežu Izraela, Jadranašica Jelena Butić i Mladostašica Ria Glas su bile najučinkovitije u napadu s po pet pogodaka, dok je Neil Janković, takođetr članica splitskog Jadrana, postigla četiri pogotka. 

Podsjetnik, Hrvatska je na SP-u bila najbolja u skupini ‘C‘, dobila Južnu Afriku, Tajland i Kanadu, te je za četvrtfinale razigravala protiv Nizozemske, a koja je bila četvrta u skupini ‘A‘. Osam najboljih reprezentacija s prethodnog SP-a su prvi razred, te su igrale u skupinama ‘A‘ i ‘B‘. Po dvije najbolje su izborile izravan plasman u četvrtfinale, dok su trećeplasirane i četvrtoplasirane treprezentacije za mjesto među osam najboljih igrale protiv najboljih reprezentacija drugog razreda, a to su skupine ‘C‘ i ‘D‘.

Na kraju nitko iz drugog razreda nije uspio ući u prvi razred, u četvrtfinalu su sve reprezentacije koje su igrale u ‘A‘ i ‘B‘ skupinama. Nizozemska, koja je zaustavila naše, poražena je u četvrtfinalu od SAD-a 10:11, a u tri preostala četvrtfinala igraju Novi Zeland - Španjolska, Australija - Grčka, te Mađarska - Italija. 

Hrvatska je na prethodnom SP-u, 2022. godine, bila deveta. Hoće li taj plasman ponoviti i ovaj put, doznat ćemo u subotu, 21. rujna, posljednjeg dana SP-a.

20. rujan 2024 10:37