StoryEditorOCM
VaterpoloŠTO SAD?

Jadran kući pjevajući, a u Gružu opća mobilizacija: ‘Očekujem kad reprezentativac ide na reprezentativca...‘

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2024. - 22:09

FINALNA SERIJA NA TRI POBJEDE

Prva utakmica finala, petak, 10. svibnja, Split: Jadran - Jug AO 14:10 (1-0), druga utakmica finala, petak, 24. svibnja, Dubrovnik: Jug AO - Jadran 11:11/2:4 peterci (0-2), treća utakmica finala, utorak, 28. svibnja, Split: Jadran - Jug AO (20 sati/HTV2). 
Eventualna četvrta utakmica finala igra se u Gružu u petak, 31. svibnja, a eventualna peta, majstorica, u Splitu u srijedu, 5. lipnja. 

Jadran je bio bolja momčad, i to je pokazao na kraju rezultat. U svim ključnim trenucima su odigrali bolje. Kad smo imali priliku odvojiti se, vratili su se zbog naših grešaka, ali i na račun svoje kvalitete – kazao je Vjeko Kobešćak, jugov trener nakon poraza u drugoj utakmici finala doigravanja za prvaka.

Jadran sad vodi s 2:0 u seriji na tri pobjede. I dok je u prvoj utakmici prije 14 dana pobjedu Zvončac osigurao već sredinom utakmice, ovaj put je do nje stigao na peterce.

Jugaši pak čupaju kosu. Kakve su prilike imali, a minuti i pol prije kraja pri vodstvo 10:9 Sergi Cabanas je sam išao prema vratima Jadrana, bio oči u oči s Ivanom Marcelićem, a zatresao je okvir gola...

- Imali smo peterac, zatim taj zicer minute i pol prije kraja da utakmicu riješimo, ali nismo reagirali dobro. Falilo je koncentracije i snage. Jadran je individualnim rješenjima, kvaliteta Fatovića i Marinića Kragića došao do pobjede u Gružu. Pogubili smo se u nekim situacijama. Očekujem kad reprezentativac ide na reprezentativca da naš bolje reagira. Jadran je to sve kažnjavao, te ima veliku prednost. Borbenost je bila doba, ali individualne greške, te individualna kvalitete, to je presudilo u ovoj drugoj utakmici – istaknuo je Kobešćak.

- Kako je išao kraj utakmice s jedne i druge strane je bilo puno tehničkih i neprisiljenih pogrešaka. Lutrija peteraca je otišla na našu stranu, ali sam se bojao psihološkog pada nakon što smo primili taj zadnji pogodak u situaciji sedam na šest. Ali ova momčad pokazuje fantastičan karakter, koji je izvukao ovu pobjedu na čemu joj čestitam. Ta individualna kvaliteta je isplivala kao plod momčadske igre, ni Fatović, ni Marinić Kragić su iskočili bez nekog forsiranja. Na tom smo radili. Važna pobjeda, ništa nije riješeno. Treba dobiti još jednu utakmicu. Imamo lijepu prednost, ali, ponavljam, ništa još nije gotovo – naglasio je Jure Marelja, trener Jadrana.

Samo jednoj u povijesti finala na tri pobjede je jedna momčad okrenula 0:2, a tih 2:0 je imao Jug, koji je imao prednost domaćeg terena, ali je zagrebačka Mladost dobila iduće tri, te podigla pokal u Gružu. Bilo je to prije tri godine, u sezoni 2020./21.  

Treća utakmica finala igra se u Splitu u utorak, 28. svibnja, s početkom u 20 sati. Jadran je razvukao osmijeh, u Gružu pak opća mobilizacija. 

image

Tuga Juga na tribinama, čelnici Jug Adriatic osiguranja (Željan Konsuo, Tomislav Dumančić, sasvim desno Goran Hrnić), s njima i dubrovački gradonačelnik Mato Franković... 

Bozo Radic/Cropix
17. lipanj 2024 03:31