StoryEditorOCM
VaterpoloHALO BARCELONA!

Javio se Elvis nakon što je ostao bez izgleda plasirati se na Final 4 europske Lige prvaka, a spomenuo je i Jugovog suparnika u polufinalu Eurocupa

Piše Tonči Vlašić
4. svibnja 2024. - 08:17

Nije bilo vremena za doći do gola Olympiacosa kad smo ukrali loptu šest sekundi prije kraja utakmice. Zato sam zvao minutu dogovora. Potom smo svi otišli pred gol Olympiacosa, i naš vratar Aguirre. Nažalost, u tih šest sekundi nismo uspjeli doći do novog pogotka i pobjede. Kad spominjem završnicu, tko je gledao, mogao je vidjeti kako je nakon našeg izjednačenja, minutu i 26 sekundi do kraja, Olympiacos imao tri napada za redom. Tri puta je lopta nakon obrane Aguirrea otišla u korner... Inače, imali smo u nekoliko navrata tijekom utakmice problem sa semaforom, s mjerenjem vremena. Međutim, to nije utjecalo na konačni rezultat – kaže Elvis Fatović, trener Zodiac CNA Barcelonete nakon što njegova momčad nije uspjela dobiti grčkog prvaka, te ostati u igri za plasmanom na Final 4 (13:13, nakon peteraca 18:19).

Kolo prije kraja natjecanja u skupini ‘B’ jasno je kako Ferencvaros i Olympiacos putuju na Maltu, na završni turnir, koji se igra početkom lipnja, a na koji su se iz skupine ‘A’ već plasirali PRO Recco i Novi Beograd.

Tri četvrtine je Fatovićeva momčad kontrolirala rezultat. Početkom zadnje četvrtine imala priliku otići na tri pogotka prednosti protiv Olympiacosa, ali pri rezultatu 10:8 nije uspjela...

- Imali smo tad šut sa stative za 11:8. Otvoreni šut. Prije toga, u početku, kad smo trebali otići u nekoliko navrata na plus dva, nismo pogodili. Nakon tog promašenog otvorenog šuta za plus tri, primili smo odmah pogodak. Nas su ‘ubili’ golovi u zadnjim sekundama njihovog napada. Genidounias nas je uništio u obje utakmice, i u prvoj u Pireju, i sad pogađajući iz vanka (pet pogodaka, a realizirao je i oba peterca kad se odlučivalo tko će osvojiti dva boda, a tko će ostati na samo jednom).

Španjolski prvak je imao svoju računicu uoči zadnja dva kola. Imao je 6 bodova, Olympiacos i Ferencvaros tri više. Otpisana AN Brescia, koja je bila bez boda, u ovom 5. kolu je bila gost Ferencvarosa, a u zadnjem kolu putuje u Pirej.

- Nama je prva želja bila dobiti Olympiacos, osvojiti tri boda. Nismo razmišljali sad i o pogodak razlici, koja bi odlučivala u eventualnom krugu tri momčadi, Olympiacos, Ferencvaros i mi. Znali smo kako za biti u tom krugu moramo dobiti i sad Olympiacos, te uz zadnjem kolu Ferencvaros u Budimpešti. Znali smo kako će biti teško doći do Final 4 jer i s te dvije pobjede moramo imati u tom krugu dobru pogodak razliku, ali znali smo kako je sve u našim rukama. I imali smo priliku ostati u igri za to uoči zadnjeg kola i puta u Budimpeštu. Nažalost, nismo uspjeli protiv Olympiacosa iako smo igrali u zadnjih mjesec dana baš dobar vaterpolo, i sad je, kolo prije kraja, jasno kako Olympiacos i Ferencvaros idu na završnicu, kako mi ne – rekao je Elvis, kojeg do kraja sezone čeka još završnica španjolskog prvenstva.

Najbolju poziciju u doigravanju za prvaka Španjolske već je osigurao. Zadnje kolo lige odlučuje tko će mu biti suparnik u polufinalu, CN Terrassa ili CE Mediterrani za kojeg igra 21-godišnji Dubrovčanin Roberto Radić. U drugom polufinalu bit će Astrapool CN Sabadell i CN Barcelona.

I kad je već u priču ‘upao‘ Astrapool CN Sabadell, koji je suparnik Jug Adriatic osiguranju u polufinalu Eurocupa, prvog dana Final 4, koji igra u Rijeci sredinom ovog mjeseca, što kaže Elvis?

- Kvalitetniji je Jug. Po meni, teško Sabadell može parirati ovom ritmu Juga koji tako igra jer nema dominantnog centra, iako treba reći kako su Djerković i Grgurević napredovali, pogotovo Djerković. Sabadell je šuterski dobro pokriven, naravno, uvijek postoji opasnost te jedne utakmice, jer nema popravnog, ali Jug je, ponavljam, kvalitetnija ekipa – naglasio je Fatović.

SKUPINA ‘B‘

Četvrtfinalna skupina ‘B‘ europske Lige prvaka, 5. kolo, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta - Olympiacos 13:13/nakon peteraca 18:19, Budimpešta: Ferencvaros Telekom - AN Brescia 9:8. 

Poredak: 1. Ferencvaros Telekom 12 bodova, 2. Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) 11 bodova, 3. Zodiac CN Barceloneta (trener Elvis Fatović) 7 bodova, 4. AN Brescia bez boda. 

Zadnje kolo, Pirej: Olympiacos - AN Brescia, Budimpešta: Ferencvaros Telekom - Zodiac CN Barceloneta. 

DANAS SKUPINA ‘A‘

Četvrtfinalna skupina ‘A‘ europske Lige prvaka, 5. kolo, subota, 4. svibnja, 18 sati, Recco: PRO Recco - Jadran Split, 19.45 sati, Beograd: Novi Beograd - CN Marseille. 

Poredak: 1. PRO Recco (trener Sandro Sukno) 11 bodova, 2. Novi Beograd 10 bodova, 3. CN Marseille 3 boda, 4. Jadran Split (Loren Fatović) bez boda.

23. svibanj 2024 03:50