StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKO FINALE U BEOGRADU

Jug AO i splitski Jadran za krunu, srpski mediji pišu: ‘Dva hrvatska ‘šamara’ srpskom vaterpolu!‘ ‘U srpskoj prijestolnici radovaće se - Hrvati!‘ ‘Nije u šoldima sve’

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2023. - 11:41

Srpski mediji nakon poraza Radničkog iz Kragujevca u polufinalu od splitskog Jadrana, a potom i Novog Beograda od Jug Adriatic osiguranja, obje utakmice su odlučene na peterce u domu Novog Beograda, domaćina Final foura Regionalne lige, ističu: Titula je otplovila iz Beograda, u srpskoj prijestonici radovaće se - Hrvati! Novi Beograd je sastavio ‘Dream team’, unaprijedio je momčad u odnosu na prošlu sezonu, ali ostao bez pokala. Kako to u Dalmaciji znaju reći: ‘Nije u šoldima sve’.

Jug je bio bolji, mogao je do finala i bitke za pokal sa splitskim Jadranom i prije peteraca, ali je  Fernandes, vratar Novog Beograda, odbranio udarac Lorena Fatovića u posljednjoj sekundi. Utakmica je završila u ruletu peteraca, a to je, istaknuo je u svom izvještaju Stefan Tanasić, pero mozzartsporta, cartsvo Tonija Popadića. Hrvatski vratar je bio veći od gola, skidao šuteve i odveo Jug dalje - 15:13.

Sportski žurnal je istaknuo kako je branitelj naslova pobjednika Regionalne lige u svom domu ostao bez krune. Kurir piše kako je utakmica između Novog Beograda i Juga u potpunosti opravdala očekivanja, kako je samo 29 sekundi prije kraja Dušan Mandić u situaciji s igračem više imao priliku riješiti meč, ali je pogodio stativu, dok je na drugoj strani u poslednjoj sekundi i Loren Fatović bio u izglednoj prilici, ali je vratar Novog Beograda Joao Pedro Fernandes, koji, naglašava se, nije imao svoju večer, ipak uspio zaustaviti zicer, te je nakon 32 minuta igre rezultat bio 11:11. Odlučivali su peterci.

Gledali smo spektakularan meč koji se u regularnom dijelu završio 11:11, a Jug je bio bolji poslije izvođenja peteraca – naglašava sportal.rs.

Večernje novosti su u naslovu istaknule: dva hrvatska ‘šamara’ srpskom vaterpolu, a u tekstu piše: srpski vaterpolo je primio dva teška udarca u jednom danu. Jadran iz Splita i dubrovački Jug igrat će tako u finalu završnog turnira Regionalne lige u Beogradu nakon dramatične završnice.

Jug je na peterce stigao na korak do petog naslova u Regionalnoj ligi, dok je splitski Jadran prošle godine bio suparnik Novom Beogradu u finalu, ali njegovo ime još nije na popisu pobjednika.

Treći put ove sezone Jug i Jadran igraju za trofej. Oba puta uspješniji Jug, koji je osvojio prvo izdanje hrvatskog Super kupa, a zatim i Kup Hrvatske pobjedama u Zadru odnosno Zagrebu. U ligaškom dijelu prvenstva Hrvatske bez pobjednika u Gružu, a u Poljudu pobjeda Jadrana. Jug je dobio Jadran i u ligaškom dijelu Regionalne lige na turniru u Šibeniku, dakle, tri pobjede Juga, jedan remi i jedna pobjeda Jadrana.

Hrvatsko finale igra se od 18 sati u Beogradu. Izravan prijenos je na televiziji Arena sport 2.  

25. travanj 2024 18:57