StoryEditorOCM
VaterpoloDRUGA U GRUŽU

Jugaši spremili Eurocup, te se okrenuli finalu prvenstva. Moraju u petak biti za pet! Zna se tko prenosi utakmicu, te tko sudi

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2024. - 17:38

Jugaši su uzeli drugi trofej ove sezone, vratili su se iz Rijeke s pokalom pobjednika Eurocupa. Uspjeh čist k‘o suza, dva nastupa nakon kojih im je suparnik čvrsto stisnuo ruku, zapljeskao im. Prvo španjolski Astrapool CN Sabadell u polufinalu, a zatim domaćin, riječko Primorje Erste banka.

Gruž je tako pospremio u svoje vitrine osmi europski, a sedamdeset i prvi ukupno trofej u svojoj povijesti. Ali, sezona za njega još nije završena. Još je jedna prilika za novi trofej. Za mnoge najvažniji – naslov domaćeg prvaka, a tu je suparnik splitski Jadran, aktualni prvak, koji je dobio prvu utakmicu finalne serije na tri pobjede, obranio domaći teren, a što je sad zadatak Jugašima u drugoj utakmici, koja se igra u petak, 24. svibnja.

Povjerenstvo za natjecanje se oglasilo. Znaju se službene osobe druge utakmice. Opunomoćenici su kao i u prvoj, Splićanin Milivoj Bebić i Dubrovčanin Luko Vuletić. Suci ne mogu biti iz gradova odakle su finalisti, a i dalje traje suradnja s drugim savezima. Prvu utakmicu u Splitu su sudili Andrej Franulović iz Rijeke i Alessandro Severo iz Rima, a sad će skupa Šibenčanin Tomislav Copić i Raffaele Colombo iz Coma.

HTV će na svom drugom programu izravno prenositi ogled iz Gruža, koji u petak, 24. svibnja, počinje u 19 sati. Treći put uzastopno i ukupno Jug Adriatic osiguranje i splitski Jadran u finalu prvenstva. Rezultat 1:1, Jugaši su bili bolji 2022., a Jadranaši lani, 2023. godine.

Hoće li nakon utakmice u petak biti 1:1 i u finalnoj seriji 2024., koja se također igra na tri pobjede ili će Jadran doći na korak do obrane naslova?

FINALNA SERIJA ZA PRVAKA HRVATSKE

Prva utakmica, Split, petak, 10. svibnja: Jadran - Jug Adriatic osiguranje 14:10 (1-0), druga utakmica, Dubrovnik, petak, 24. svibnja: Jug Adriatic osiguranje - Jadran, treća utakmica, Split, utorak, 28. svibnja: Jadran - Jug Adriatic osiguranje, eventualna četvrta utakmica, Dubrovnik, petak, 31. svibnja: Jug Adriatic osiguranje - Jadran, eventualna peta utakmica, Split, srijeda, 5. lipnja: Jadran - Jug Adriatic osiguranje. 

14. lipanj 2024 20:54