StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE (Ž)

Jugašice u Vukovaru stigle do prvih bodova u novoj sezoni, i to su bile uvjerljive

Piše Tonči Vlašić
12. veljače 2024. - 01:11

Jugašice se ostvarile prvu pobjedu u novoj sezoni Prve hrvatske lige. Nakon poraza na startu u Splitu od Jadrana (5:19) i u Zagrebu od Mladosti (5:13), pobjeda u Vukovaru protiv osječke Murse 17:2. 

Pod vodstvom trenera Siniše Zonića uspjele su to igrajući u sastavu: Lana Korać, Nina Jazvin (3), Lara Šutić, Iskra Antunović (2), Mia Favro, Elvira Plećaš (1), Mara Fox (2), Nika Alamat (4), Lući Mojaš (3), Pia Ivandić, Laura Nedić, Mara Moretti (2), Ema Hanza i Nina Arbulić.

Splitski Jadran je u derbiju 4. kola dobio usred Zagreba Mladost s 13:12, te je lider sa stopostotnim učinkom (tri utakmice – tri pobjede). Isti broj bodova ima i zagrebačka Mladost, koja je odigrala utakmice više (tri pobjede i poraz od Jadrana). Splitska Bura je treća s dvije pobjede i jednim porazom, šibenska Viktoria i Jug imaju po pobjedu i dva poraza, dok je Mursa na začelju bez boda (četiri poraza).

Podsjetnik, prošle sezone Jugašice pete s istim bodovnim učinkom kao i Viktoria, koja je bila četvrta, a to je bilo posljednje mjesto koje je donosilo nastup u doigravanju za prvaka. U međusobnim ogledima Vikoria je u Šibeniku bila bolja s 9:5, a u Gružu Jug je pobijedio s nedovoljnih 9:7 i to nakon što je dvije i pol minute prije kraja imao plus četiri (9:5). 

Naslov prvaka brani Mladost, koja je u finalnoj seriji bila bolja od Jadrana. 

02. lipanj 2024 07:07