StoryEditorOCM
VaterpoloFINAL 4 EUROPSKE LIGE PRVAKA

Peterci su odlučili dubrovačko polufinale, Bijač i Lončar držali prvaka Europe za ‘vrat‘, javio se Fatović s Malte: ‘Je li to sreća ili ne, ali ...‘

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2024. - 20:37

Što je sve obranio Marko Bijač, a na semaforu 0:3, pa 1:4. Olympiacios je taj prvi pogodak u polufinalu protiv PRO Recca postigao nakon 14 minuta i 57 sekundi utakmice.

- Recco je dominirao prvu četvrtinu, koju je dobio s 3:0. Obrana fenomenalna gdje su igrali čvrst presing nakon kojeg su se vraćali u M zonu, a nakon što su se obranili prodali su par kontri. Igrača manje su odigrali također odlično. Recco je dominirao u tom početku, Olympiacos se stabilizirao u drugoj četvrtini zahvaljujući Bijaču, koji je obranio par teških lopti. U napadu, manje više je sve izbačaje za grčkog prvaka zaradio Luka Lončar. Recco nakon prve dvije četvrtine izgleda bolje, ali puno je do kraja, a samo je dva razlike – naglasio je nakon druge četvrtine Elvis Fatović, legendarni jugov igrač, danas trener španjolskog prvaka, Zodiac CNA Barcelonete, koji s tribina prati Final 4 na Malti.

PRO Recco je na poluvremenu vodio s 4:2, Olympiacos je vrlo brzo u nastavku izjednačio na 4:4, te već u 19. minuti imao napad za vodstvo, i kad nije uspio, PRO Recco je u 20. minuti prekinuo seriju grčkog prvaka, te poveo s 5:4. Potom peterac za Olympiacos, koji je realizirao Konstantinos Genidounias.

Bijač je obranama vrlo brzo osigurao nove prilike Olympiacosu za vodstvo, ali prvo je bilo 7:5 i 8:6 za PRO Recco. Grčki prvak je izjednačio na 8:8 četiri minute i 45 sekundi prije kraja četvrte četvrtine, potom je opet imao priliku za vodstvo, i to s igračem više. Geniudunias je odbijanac pospremio za 9:8. Francesco Di Fulvio je odmah izjednačio s igračem više – 9:9. Marton Vamos je pokušao pogotkom zaključiti zadnja dva napada Olympiacosa, PRO Recco je imao 18 sekundi za posljednji napad u kojem je 13 sekundi prije kraja izborio igrača više, ali njegov pokušaj je završio u bloku.

Peterci su na kraju odlučivali, PRO Recco je bio bez greške u prve četiri serije, Olympiacos nije realizirao dva. Prvo je promašio (Dimitrios Dimou u trećoj seriji), a u četvrtoj seriji je udarac Nikolaosa Gkillasa obranio Tomasso Negri, koji je stao na gol umjesto Marca Del Lunga. Posljednja serija se nije trebala ni izvoditi - krajni rezultat 13:11 za PRO Recco.

- Bijač je bio odličan, a Lončar je odigrao strašnu partiju. Zaradio je 80 posto igrača više za Olympiacos, ali Recco je bio u obrani fenomenalan na početku. Poslije je malo pao. Na kraju, je li to sreća ili ne, ali Recco je zasluženo pobijedio – istaknut će Elvis Fatović nakon završetka dubrovačkog polufinala europske Lige prvaka (Sandro Sukno trener PRO Recca kontra Bijača i Andra Bušlje u kapici Olympiacosa).

image

Marko Bijač, Sandro Sukno i Andro Bušlje

Bijač je imao 13 obrana, a Del Lungo na vratima PRO Recca 6. Prvi strijelci talijanskog prvaka Di Fulvio i Aaron Younger po 2 pogotka, a Olympiacosa Genidounias 3 pogotka... 

PRO Recco je na korak do povijesnog dostignuća, četvrtog naslova prvaka Europe u nizu, a ukupno dvanaestog. Sandro Sukno sa svojim sastavom čeka tko će mu biti suparnik u finalu, koje je u petak, 7. lipnja. Ferencvaros i Novi Beograd polufinale počinju u 21 sat.

21. lipanj 2024 01:12