StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKI KUP HRVATSKE

Počeli pobjedom turnir, zaključili ga na isti način, ostvarili duplo više pobjeda nego poraza

Piše Tonči Vlašić
29. rujna 2024. - 12:29

Mlađi juniori Jug Adriatic osiguranja su peti u Kupu Hrvatske. Dobili su na kraju turnira u zadarskom Višnjiku s 8:6 Primorje EB, kojeg su svladali i u skupini.

Lovro Zvono i Ivano Lončar su postigli po tri pogotka, Juraj Kulušić i Antonio Hezonja po jedan, a pod vodstvom Miha Bobića i Mara Balića još su igrali Stjepan Vuković, Mauro Butigan, Đivo Koprivica, Stijepo Guljelmović, Toma Drobac, Nikola Perak, Roko Benić, Frano Pavlić, Marin Bajurin i Antonio Kulušić.

Sigurna pobjeda Jugaša, koji su na poluvremenu vodili s 5:1, a početkom posljednje četvrtine s 8:3.

Nastup u Zadru Jugaši će pamtiti po pobjedi protiv Medveščaka, aktualnog prvaka, koji je ove godine dobio svih dvadeset utakmica u prvenstvu uz pogodak razliku plus 206, koji je vodio protiv Juga 10:4, te tri minute prije kraja 11:8, ali je momčad iz Gruža uspjela izjednačiti, i to je za 11:11 pogodio vratar Marin Bajurin, koji je prije toga obranio dva peterca igračima prvog favorita, a potom još dva u odluci na peterce, tko će osvojiti dva, a tko će ostati na samo jednom bodu. Međutim, 14,15 sati poslije te velike pobjede nisu uspjeli dobiti i domaćina, Zadra 1952., te su ostali bez prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana u polufinale. Pobjedom u 3. kolu u skupini protiv Primorja EB zauzeli su drugo mjesto u skupini, iza Medveščaka, te su razigravali za mjesto među četiri najbolja, ali nisu bili uspješni. Izgubili su od Mornara.

Na kraju su razigravali za poredak od 5. do 8. mjesta, a tad su dobili Zadar 1952., te na kraju igrali za peto mjesto protiv Primorja EB. Četiri pobjede i dva poraz je njihov učinak u Višnjiku.

Sedmo mjesto zauzeo je domaćin, koji je sa 17:14 svladao Solaris.

Mornar i HAVK Mladost igraju za treće mjesto, a u finalu Medveščak i splitski Jadran.

29. rujan 2024 12:29