StoryEditorOCM
VaterpoloEURO NA MALTI |

PRESKOČILI PRVU ČETVRTINU, A ZATIM GRUZIJU Tiozzo četiri, Mozara i Čumbelić po tri..., Hrvatska ide na Mađarsku

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2021. - 17:41

Hrvatska je očekivano u osmini finala Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, na Malti prošla Gruziju, očekivano uvjerljivo – 17:4, te će u četvrtfinalu igrati protiv Mađarske. Četvrtfinale je izborila i Nizozemska 10:9 pobjedom protiv Njemačke, koja je vodila s 9:8, te Italija, koja je na peterce izbacila Rusiju, koja je u trećoj četvrtini imala dva puta po pet pogodaka prednosti (8:3 i 9:4). Na kraju četvrte četvrtine 9:9, a na peterce 8:7 za Italiju, tj. ukupno 17:16.

Zanimljivost utakmice Hrvatska – Gruzija jest činjenica da su naši prvi pogodak postigli početkom druge četvrtine, da je Gruzija izjednačila 20 sekundi poslije, a zatim serija 10:0 naših...

Korčulani, Toni Mozara i Marin Čumbelić su postigli po tri pogotka, Dubrovčanin Ivuša Burđelez jedan. Maro Tiozzo, sin Dubrovčanina Roberta Tiozza, bivšeg igrača Juga, a danas međunarodnog suca sa splitskom adresom, bio je sa četiri pogotka prvi strijelac Hrvatske. Dva pogotka je postigao Mislav Bakarić, osim Burđelaza po jednom su mrežu Gruzije još tresli Robert Stojanac, Luka Omrčen, Toni Radan i Vito Janković.

Još u osmini finala igraju Grčka i Rumunjska, a pobjednik će u četvrtfinalu na Crnu Goru. Nizozemska će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije, a Italija protiv Španjoslke. Mađarska, Srbija, Španjoska i Crna Gora su kao pobjednici skupina prvog kruga izborili izravno plasman u četvrtfinale, dok su drugoplasirani i trećeplasirani sastavi skupina razigravali za mjesto među osam najboljih.

U polufinalu se 'križaju' parovi Nizozemska – Srbija te Hrvatska – Mađarska.

Četvrtfinala se igraju u četvrtak, 16. rujna. Hrvatska i Mađarska od 17.30 sati.

16. travanj 2024 23:12