StoryEditorOCM
VaterpoloSTART KRAJEM STUDENOG |

REGIONALNA LIGA TURNIRSKI Jugaši u skupini ‘A‘ Premier lige koja ima klub više nego skupina ‘B‘, a Kapekaši u skupini ‘A‘ A1 lige...

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2021. - 07:30
Prošle sezone su u finalu završnog turnira na Savi igrali Jug AO i Radnički iz Kragujevca, a slavio je Radnički, te postao prvi klub iz Srbije pobjednik Regionalne ligeSrdjan Vrančić/Cropix

Svjetsko prvenstvo je krajem proljeća iduće godine, po svemu sudeći u Budimpešti, a ne u Fukuoki, a zatim krajem ljeta Europsko prvenstvo u Splitu, i kad je tako, a ima natjecanja koliko te duša hoće, i kad se europska Liga prvaka vratila na staro, ponovno liga, ponovno doma, vanka, a na kraju Final 8, tad vremena za ostala natjecanja nema puno.

Očekivano, s obzirom na navedeno, Regionalna liga će se opet igrati turnirski. Jug Adriatic osiguranje je u prvom razredu, koji se zove Premier liga, a KPK u drugom, A1 ligi.

Oba natjecanja su u dvije skupine. Jugaši su u skupini 'A' Premier lige sa zagrebačkom Mladosti, hercegnovskim Jadranom, a tu su još Šabac, Partizan, Budva i super jaki Novi Beograd, dok su u skupina B branitelj naslova, Radnički iz Kragujevca, zatim splitski Jadran, te Crvena zvezda, Solaris, Primorac i Mornar BS.

Tri su turnira, prvi će se igrati od 24. do 27. studenog, drugi od 20. do 22. siječnja, a treći od 17. do 19. veljače, svak sa svakim po dva puta, a na kraju će po dva najbolja iz svake skupine na Final Four, koji će se igrati 11. i 12. ožujka.

KPK je u skupini 'A' A1 lige s riječkim Primorjem EB, Medveščakom, Naisom iz Niša, Valisom iz Valjeva, te Cattarom, dok su u skupini 'B' Vojvodina, Zemun, POŠK, Proleter Zrenjanin, Zadar 1952. i Triglav Kranj. Prvi turnir se igra od 18. do 21. studenog, drugi od 14. do 16. siječnja, a treći od 4. do 6. ožujka.

Domaćini turnira će se odrediti naknadno. 

20. travanj 2024 00:48