StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Sandro gotovo 25 minuta bez primljenog pogotka protiv Marka i Hrvoja, Elvis u derbiju protiv Marka i Andra gotovo 13, a Nikša?

Piše Tonči Vlašić
22. ožujka 2023. - 21:08

Nova velika pobjeda Elvisa Fatovića, koji je s Zodiac CNA Barcelonetom po drugi put dobio Olympiacos Marka Bijača i Andra Bušlje. Iznenadio ih je u Pireju (9:7), sad nadigrao u Barceloni (10:5), i to nakon što je u prethodnom kolu uspio štio nije nitko – slavio u gostima kod PRO Recca (9:8). Jest, igralo se u Milanu, ali…

- Jesmo li ih nadigrali Olympiacos? Nismo krenuli bajno, žurili smo, imali nekoliko nekontroliranih šuteva, te su nam složili dvije kontre. U tom periodu je moglo sve otići na njihovu stranu, ali kad smo počeli kontrolirati napad, a obrana je bila baš dobra, sve je bilo baš dobro – javio se Fatović.  

Ukratko, Olympiacos je vodio s 2:1 i 3:2, a nakon toga 6:0 španjolskog prvaka, koji je zaključao svoja vrata 12 minuta i 55 sekundi. Olympiacos je 3:2 poveo točno dvije minute prije kraja druge četvrtine, a treći pogodak postigao 5 minuta i 5 sekundi prije kraja utakmice.

Opet je ‘poludio‘ Unai Aguirre. Junak protiv PRO Recca, sad protiv Olympiacosa 16 obrana. Naš Marko deset na vratima grčkog prvaka za kojeg su pogađali samo trojica (Marton Vamos i Alex Papanastasiou po dva, te Konstantinos Genidounas). Prvi strijelac domaćina Alberto Munarriz s tri pogotka, a dobri stari Felipe Perrone dva…

Fatovićeva momčad na vrhu skupine. Tri boda više od PRO Recca Sandra Sukna, aktualnog prvaka Europe, pet više od trećeg Olympiacosa. Do kraja natjecanja u skupini gost je Radničkog, zatim WASPO 98 Hannovera, te domaćin Vouliagmeniju i Dinamu iz Tbilisija.

- U dobro smo poziciji. To svakako. Sve je u našim rukama. Favoriti smo u svakoj utakmici. Ako dobijemo u Kragujevcu, mislim kako je to to. Ali, ponovit ću što uvijek kažem, za mene pozicija broj jedan u skupini nije neka velika prednost. Svatko tko dođe na Final 8 ima izgleda, netko više, netko manje, za uspjeh – rekao je Fatović.

Nikša Dobud sa splitskim Jadranom nije uspio dobiti Vouliagmeni u Splitu, završilo je 10:10, te je grčki sastav zadržao četvrto mjesto i tri boda prednosti u odnosu na Zvončac. Dobud je postigao jedan pogodak. Jadran je vodio s 3:1 i sedam minuta prije kraja 10:8. Sandro Sukno je s PRO Reccom nadigrao WASPO 98 Hannover Marka Macana i Hrvoja Benića, i to s 21:4. Gosti su prvi pogodak postigli početkom posljednje četvrtine, nakon 24 minute i 42 sekunde igre. Domaćin je do tad postigao 14 pogodaka. Dinamo Tbilisi je s 13:8 dobio kod kuće Radnički, te gruzijski sastav više nije zadnji.

SKUPINA ‘A‘

Poredak: 1. Zodiac CNA Barceloneta 27 bodova, 2. PRO Recco 24 boda, 3. Olympiacos 22 boda, 4. Vouliagmeni 14 bodova, 5. Jadran Split 11 bodova, 6. Radnički 9 bodova, 7. Dinamo Tblilisi 6 bodova, 8. WASPO 98 Hannover 3 boda.

26. travanj 2024 10:43