StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B‘ LIGA |

SUPER ZANIMLJIVO U ZADARSKOM VIŠNJIKU Bellevue i Gusar već osigurali polufinale, a u drugoj skupini su isto uspjeli njihovi najveći konkurenti

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2021. - 13:28

Gusar i Bellevue su kolo prije kraja natjecanja u skupini 'B' drugog, ujedno posljednjeg turnira Prve 'B' hrvatske lige, koji se igra u zadarskom Višnjiku, osigurali nastup u polufinalu. Nakon što je Bellevue dobio Zagreb u 1. kolu, isto je uspio u 2. kolu Gusar, te će međusobni ogled dva kluba iz najjužnije hrvatske županije u 3. kolu, posljednjem, odlučiti tko će s prvog, a tko s drugog mjesta u polufinale, tj. tko će za finale igrati protiv drugoplasiranog sastava druge, 'B' skupine, a tko protiv prvog. I u 'B' skupini će zadnje, 3. kolo, odlučiti tko će biti prvi, a tko drugi – tamo je očekivano dilema, Siscia ili Osijek.

Gusar je s 10:6 svladao Zagreb. Ivan Jurić, Toni Paskojević i Patrik Kolak su postigli po tri pogotka, a jedan Dorian Raguž za župski sastav. Pod vodstvom  trenera Lovra Vidosavljevvića Vučića još su igrali Petar Sambrailo, Ivan Begić, Zvonimir Perić, Krešo Marić, Nikola Pavličević, Maroje Vidosavljević Vučić, Toni Sambrailo, Mario Šopar i Petar Grbić.

Bellevue je u 2. kolu svladao sa 16:5 Jadran iz Kostrene, koji igra izvan konkurencije. Nikola Šimunović, Đino Franić i Maro Banić su postigli po tri pogotka, Josip Tolja i Boris Ivaniš po dva, a po jedan Nikola Ljepava, Luka Vrdoljak i Maroje Ursić. Još su pod vodstvom Marka Ivekovića igrali Pavo Ljepopio, Petar Pejić, Emilio Tullio, Leo Bogdanović, Marko Puljić i Antun Knez.

Podsjetnik, Bellevue je osvojio prvi turnir u Splitu, tad je dobio Osijek u finalu, treća je bila Siscia, a četvrti Gusar. Prvo mjesto na turniru donosi 8 bodova, drugo 7, treće 6, četvrto 5, peto 4, itd. Na kraju će se zbrojiti osvojeni bodovi s oba turnira, tko bude imao najviše, taj je pobjednik. Bellevue brani naslov, Osijek i Siscia su se pojačali u odnosu na prvi turnir. Bit će zbog toga u Zadru super zanimljivo u subotu, 17. travnja, kad se igraju polufinala, te u nedjelju, 17. travnja, kad se igraju utakmice za plasman.

Naravno, prije toga kolo odluke u skupinama, tko će s prve, a tko s druge pozicije u polufinale. Utakmice 3. kola igraju se večeras. 

20. travanj 2024 06:53