StoryEditorOCM
VaterpoloZADATAK USPJEŠNO IZVRŠEN

Zapjevao olimpijski pobjednik iz Pariza, te nije bilo lijepo, ali zatim je zapuhalo olujno jugo. Marko Žuvela, ša la la la la la!

Piše Tonči Vlašić
29. rujna 2024. - 10:51

JUGAŠI ČETIRI OD ČETIRI

Jug Adriatic osiguranje – Panathinaikos AC 17:15

Suci: Alex Marquez (Španjolska) I Karel Dvoracek (Češka).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Burđelez, Djerković (1), Jerković, Joković (1), Pavlić (1), Mozara (2), Cabanas (2), Prkoča, Burić (2), Herceg (1), Žuvela (7), Jurišić. Trener: Vjeko Kobeščak, pomoćnici: Igor Računica i Pavo Marković.

PANATHINAIKOS AC: Rističević, Portokalis, Nikolaidis, Papanikolau (2), Georgaras (3), Alvertis (1), Kourouvanis (2), Sigouridis, Chatzigoulas, Skliras, Agkortsas (1), V. Rašović (6), Asvestis. Trener: Dimitrios Mazis.

Četvrtine: 3:4, 2:2, 6:6, 6:4

 

Cilj je proći dalje i osvojiti turnir – to je bila najava Jugovog trenera Vjeka Kobešćaka uoči puta u Francusku. Uz pomoć Igora Računice i Pava Markovića, te sportskog direktora Ognjena Kržića, cilj su u Aix-en-Provenceu ostvarili Toni Popadić, Ivuša Burđelez, Bogdan Djerković, Mauro Prkoča, Maro Joković, Vlaho Pavlić, Toni Mozara, Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić, Branimir Herceg, Marko Žuvela, Ivan Jurišić, Petar Kulaš i Ante Jerković. 

Položili su sva četiri ispita, redom, dobili na startu domaćina, Pays D‘Aix Natation, a zatim talijanski De Akker Team iz Bologne, njemački SV Ludwigsburg 08, te sad u zadnjem kolu najvećeg konkurenta, grčki Panathinaikos AC. Prva tri uvjerljivo, bez problema, a u zadnjem je bilo ‘vuci, potegni’, sastav iz Atene je vodio s 4:2 u prvoj, 7:5, 8:6 i 10:8 u trećoj na kraju koje je imao 12:11. U prve tri četvrtine hrvatski doprvak je vodio samo jednom, početkom druge – 5:4. Serijom 4:0 u zadnjoj četvrtini stigao je od 12:13 do 16:13, imao još jednom plus tri (17:14)..

Olimpijski pobjednik iz Pariza u kapici Panathinaikosa AC, Srbin Viktor Rašović, sjajno je otvorio utakmicu u napadu. Igrač, koji je jednu sezonu proveo u Gružu, postigao je pet od prvih osam pogodaka Panathinaikosa. Ali, imao je Jug Adriatic osiguranje Marka Žuvelu, koji je u tri od četiri utakmice u Francuskoj bio prvi strijelac momčadi. Sad je postigao protiv sastava iz Atene najviše – sedam pogodaka. 

I tako su Jugaši, koji brane naslov pobjednika EuroCupa, nakon što nisu uspjeli u kvalifikacijama za europsku Ligu prvaka izboriti mjesto među 16 najboljih u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, izborili mjesto među 16 sudionika EuroCupa i to kao pobjednici kvalifikacijske skupine (dalje je prošao, kao drugi, i Panathinaikos AC). 

Čekaju sad ždrijeb. Već 10. listopada se igra 1. kolo. Bit će četiri skupine s po četiri sastava. Svatko sa svakim, doma i vanka nakon čega će dva najbolja iz svake skupine proći dalje. Tad će im se pridružiti trećeplasirani i četvrtoplasirani iz četiri skupine europske Lige prvaka. 

Završnica EuroCupa, od osmine finala do finala, igra po klasičnom kup sustavu, dvije utakmice, doma - vanka.   

29. rujan 2024 11:02