StoryEditorOCM
Crna kronikaHLADI SE UNUTAR ČETIRI ZIDA

Konavljaninu, obiteljskom nasilniku sklonom alkoholu, određen istražni zatvor

Piše Ahmet Kalajdžić
18. siječnja 2022. - 10:21

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje smrću užem članu obitelji, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je za umirovljenog NKV- radnika I.B. (66) iz Zvekovice istražni zatvor u trajanju do 30 dana. Tako će taj umirovljenik imati priliku i dovoljno vremena da "ohladi" glavu i smiri strasti, dodatno uzburkane pod utjecajem alkohola.

Istražni zatvor je određen nakon saslušanja osumnjičenika i sučeva zaključka kako je osnovan prijedlog dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora. Prijedlog ODO Dubrovnik uslijedio je nakon što je protiv I.B. krivičnu prijavu zbog obiteljskog nasilja podnijela Policijska uprava dubrovačko- neretvanska temeljem zapisnika Policijske postaje Gruda. Prilikom intervencije, osumnjičeni je Konavljanin odbio testiranje na prisustvo alkohola u organizmu, a tako je nasilništvo dva puta počinio protiv osobe s kojom je dugo godina u braku te imaju i djecu. Vidno alkoholiziran, tukao ju je i prijetio joj smrću, zbog čega je žena morala pozvati policiju da intervenira. 

Sudac istrage je zaključio kako postoji opasnost od ponavljanja istog kaznenog djela, a istražni zatvor je određen i zbog opasnosti od utjecaja po svjedoke koji još uvijek nisu ispitani. 

18. travanj 2024 11:54