StoryEditorOCM
Crna kronikaŽUPANIJSKI SUD |

OPTUŽNICA ZA TRAGEDIJU U PLATU JOŠ UVIJEK JE NEPRAVOMOĆNA Potvrđivanje slijedi tek nakon rješenja Visokog kaznenog suda

Piše Ahmet Kalajdžić
20. siječnja 2021. - 13:52

Danas je na dubrovačkom Županijskom sudu održana sjednica Optužnog vijeća o "predmetu HEP" povodom optužnice za tragediju u proizvodnoj hali s generatorima u podzemlju Hidroelektrane Dubrovnik u Platu. Sjednici Optužnog vijeća su prisustvovali branitelji svih okrivljenika te pravna zastupnica oštećenih obitelji.

image
Gordan Preglej i Čedo Prodanović
Božo Radić/Cropix

Kako smo uspjeli doznati od glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, suca Pera Miloglava, branitelji su tijekom sjednice izložili svoje odgovore na nepravomoćnu optužnicu koju je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku.

Tom je prilikom jedan od branitelja u svome odgovoru na sjednici predložio da se iz spisa izdvoje neki zapisnici s ispitivanja svjedoka. Kako o tom zahtjevu, prema Zakonu o kaznenom postupku, mora odlučiti sud, danas se stoga još nije odlučivalo o potvrđivanju optužnice. O prihvaćanju ili odbijanju prijedlogu za izdvajanje dijela spisa iz više tisuća stranica debelog dosjea "predmeta HEP" odlučit će se narednih dana, a na to rješenje nezadovoljna će stranka imati pravo žalbe o kojoj će odlučivati novoosnovani Visoki kazneni sud RH.

image
Tomislav Matić i Zlatko Zrilić
Božo Radić/Cropix

To znači da će tek po pravomoćnosti rješenja o zakonitosti mogućeg izdvajanja spomenutih iskaza ponovno sazvati sjednica Optužnog vijeća koje će na novoj sjednici odlučiti o potvrđivanju optužnice.

24. travanj 2024 08:20