StoryEditorOCM
Crna kronikakrim istrage

Policija u dva odvojena slučaja našla speed namijenjen preprodaji, naveli po kojoj cijeni ga je prodavao taksist

Piše DV
20. prosinca 2023. - 11:52

Tijekom posljednja tri dana, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su u dva odvojena slučaja kod dvojice hrvatskih državljana pronašli drogu amfetamin-speed.

U prvom su slučaju policijski službenici Postaje granične policije Metković, u Ulici Marka Marulića u Metkoviću, uočili osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka u nezakonitom prelasku državne granice. Kada je vozilo zaustavljeno, utvrđeno je kako upravlja hrvatska državljanka u dobi od 24 godine, dok se na suputničkom mjestu nalazio 31-godišnjak, također državljanin RH, kod kojeg je pronađena jedna plastična vrećica sa 105,5 grama amfetamin-speeda. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je bila namijenjena daljoj preprodaji.

Osumnjičeni 31-godišnjak je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Osim toga, 31-godišnjak je zajedno s 24-godišnjom vozačicom prekršajno sankcioniran i zbog nezakonitog prelaska državne granice.

U drugom su slučaju policijski službenici Odjela kriminaliteta droga na području Dubrovnika kod 40-godišnjeg vozača taxi vozila pronašli dvije vakumirane vrećice s ukupno 100 grama amfetamina. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni od travnja 2021. do studenog 2022. godine drogu amfetamin prodavao u količinama po 1 gram za novčani iznos od 100 kuna te da je i ova pronađena droga bila pribavljena radi dalje preprodaje.

Sva pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a osumnjičeni 40-godišnjak je, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

29. travanj 2024 03:40