StoryEditorOCM
Crna kronikaOKONČANA DRAMA U SISKU

Ubojica je uhićen! Teško su ranjene četiri osobe, ozlijeđeno i dijete. Izgorjele kuće i automobili. Susjedi u šoku: ‘Optuživao ih je da ga truju‘

Piše Marin Dešković/JL
2. srpnja 2023. - 08:16

Muškarac koji se dovodi u vezu s pucnjavom na sisačkom području noćas je uhićen, dovoden je u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje, izvijestila je sisačka policija.Kako smo doznali na mjestu događaja, muškarac star oko 60 godina koji živi u ulici Capraške Poljane je oko 20 sati, naoružan vatrenim oružjem došao je u kuću kod susjeda, na njih otvorio vatru te zapalio dvije susjedove kuće. Jednu osobu je ubio, više ih ranio, a onda se dao u bijeg.Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, napadač je N.F. zvan Bracan, donosi Jutarnji list

image


Pucnjava u Ulici Capraske Poljane kod rafinerije Sisak u

Damir Krajac/Cropix

U pucnjavi smrtno je stradala 45-godišnjakinja dok su četiri osobe ozlijeđene. Medicinska pomoć im se pruža u sisačkoj Općoj bolnici gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđene.Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, četiri osobe su teško ozlijeđene, od kojih su dvije ranjene u tijelo, u trbuh i prsa. Smrtno je stradala ženska osoba (1978. godište).

Prilikom intervencije u ovom događaju lakše je tjelesne ozljede zadobio vatrogasac.

Liječnička pomoć pružena je i dvjema osobama, među kojima je jedno dijete, a koje su bježeći lakše ozlijeđene.

U potpunosti su izgorjele dvije obiteljske kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil izgorjeli djelomično.

Ljuid suse od straha zabarikadiravali s namještajem da ih ne ubije i bježali kroz prozore kad je muškarac započeo sa svojim sumanutim pohodom.

image


Pucnjava u Ulici Capraske Poljane kod rafinerije Sisak 

Damir Krajac/Cropix

Susjedi su za Jutarnji kazali kako je napadač od ranije imao psihičkih problema te je optuživao susjede da ga truju. Živi sam u trošnoj kući, nema ženu niti djecu, a mještani tvrde da ‘ima novaca jer je prodao neku zemlju‘.

Podsjetimo, muškarac star oko 60 godina koji živi u ulici Capraške Poljane u Sisku je sinoć oko 20.10 sati naoružan vatrenim oružjem došao u kuću kod susjeda i na njih otvorio paljbu. Jednu 45-godišnjakinju je ubio, osmero ih ranio, zapalio dvije susjedove kuće i svoju, a onda se dao u bijeg.

Susjedi su za Jutarnji kazali kako je napadač od ranije imao psihičkih problema te je optuživao susjede da ga truju. Živi sam u trošnoj kući, nema ženu niti djecu, a mještani tvrde da nije siromašan već ‘ima novaca jer je prodao neku zemlju‘, piše Jutarnji list

- Vidio sam dim, vatru, kažu ljudi ‘Bježi, ide ovaj s puškom i puca, ljudima pali kuće‘. Uzeo sam djecu, ženu sam pokupio i došao na sigurno mjesto. Sad sam došao nazad da vidim što se dogodilo. Bit ću miran kad bude uhapšen. Radio sam s njim cijeli život, poznajemo se i odrasli smo skupa. On je stariji od mene dosta. Bio je malo čudan, psihički nestabilan, ali da bi nešto ovakvo napravio ne mogu vjerovati. I kolega mi je propucan, što je s njim, ne znam. Rafalno nije bilo, pojedinačno je bilo - kazao je Sead, jedan od napadačevih susjeda i dodao da samog napadača nije vidio.

29. lipanj 2024 04:15