StoryEditorOCM
Crna kronikaVelika policijska akcija

Uhićen dvojac iz Dubrovnika, nalogodavci zapaljenja skupocjenog Mercedesa koji je koristio poduzetnik Dragan Grubišić

Piše DV
11. kolovoza 2023. - 14:21

Nakon što je u ranim jutarnjim satima 11. siječnja ove godine na predjelu Babinog Kuka u Dubrovniku  izgorjelo skupocjeno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka koje je koristio građanin Dubrovnika, policija je obavila očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan otvorenim plamenom namjernom ljudskom radnjom.

 

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske tada je započela zahtjevno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem četiri muške osobe od kojih se dvojica već nalaze u zatvoru, dok su preostala dvojica uhićena danas na području Dubrovnika. Radi se o hrvatskim državljanima u dobi od 36, 35, 34 i 23 godine.

image
Tonći Plazibat/Cropix

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je do zapaljenja vozila došlo na način da ga je 23-godišnjak zalio lakozapaljivom tekućinom i potom upalio šibicom.

 

Nastavkom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je vozilo zapaljeno na nagovor 34-godišnjaka kojem je 23-godišnjak dugovao 5 tisuća eura te mu je, u zamjenu za navedeno, obećao otpis duga i novčanu nagradu koju mu na kraju nije isplatio.

Također je utvrđeno kako je 34-godišnjak bio posrednik, a stvarni nalogodavci 35-godišnjak i 34-godišnjak koji su uhićeni danas.

image
Tonći Plazibat/Cropix

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, spomenuti dvojac će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom u svezi s počinjenjem teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti biti dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 

Osumnjičeni 34-godišnjak koji je bio posrednik već se nalazi u zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, te će biti prijavljen i za gore navedeno kazneno djelo, a 23-godišnjak, ujedno i izvršitelj, uhićen je 4. kolovoza ove godine i također se nalazi u istražnom zatvoru.

 

 

27. travanj 2024 12:32