StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE IMALA POSLA

Uhvaćen bez vozačke i pijan ko smuk u Mokošici, evo koliko će ga to koštati! Vozač (20) u Pločama ‘zaradio‘ kaznu od koje glava boli!

Piše Dv
12. veljače 2024. - 12:11

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene, dok lakše ozlijeđenih osoba nije bilo, a s materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 534 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. "četiri ubojice u prometu" te je tako 217 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 48 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 11 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 16 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 42 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 65 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Mokošici

Najveća koncentracija alkohola od 1,51 g/kg izmjerena je 53-godišnjaku koji je u večernjim satima u četvrtak, 8. veljače zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa u Mokošici.

Prometnom kontrolom je također utvrđeno da vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.350 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Pločama

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.640 eura izrečena je 20-godišnjaku koji je u četvrtak, 8. veljače u poslijepodnevnim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u gradu Ploče.

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i odbio se testirati na prisutnost droga u organizmu.

Vozač je isključen iz prometa, a osim spomenute novčane kazne vozač sankcioniran je i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

26. travanj 2024 13:06