StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE IMALA POSLA

Vožnja bez kacige i u pijanom stanju skupo će koštati vozača (41) s Korčule, a 59-godišnjak u Metkoviću neslavni rekorder po promilima

Piše D. V.
10. lipnja 2024. - 13:42

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je deset prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže ozlijeđene, deset osoba je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno šest prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 790 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 371 osoba sankcionirana zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 66 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 23 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 52 osobe.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 82 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 53 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je 59-godišnjaku koji je u utorak, 04. lipnja, u večernjim satima u gradu Metkoviću zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa.

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka. Isključen je iz prometa, te je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Metkoviću, gdje je saslušan i pušten, te se postupak nastavlja redovnim putem.

Najveća novčana kazna izrečena je u Veloj Luci

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.420,00 eura izrečena je 41-godišnjaku koji je dana 08. lipnja u noćnim satima u Veloj Luci upravljao mopedom dubrovačkih registarskih oznaka  pod utjecajem alkohola od 2,09 g/kg, kojom prilikom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu. Osim toga, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ni vozačku dozvolu. Vozač je isključen iz prometa te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom  u visini 1.420,00 eura uz određivanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima AM kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

10. lipanj 2024 13:43