StoryEditorOCM
Crna kronikaTIJEKOM KONTROLE

Zaustavljen 26-godišnjak u Čajkovićima i ‘fasovao‘ debelu novčanu kaznu, a kod sebe imao još nešto što mu nimalo nije išlo u prilog

Piše D. V.
23. rujna 2024. - 12:46

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.043,00 eura izrečena je 26-godišnjem državljaninu RH koji je tijekom poslijepodnevnih sati u subotu, 21. rujna zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole na predjelu Čajkovići.

Vozač se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu, a prometnom kontrolom je također utvrđeno kako nije zamijenio inozemnu vozačku dozvolu iako je to bio dužan učiniti. Osim navedenog, kod njega je pronađena i manja količina marihuane koja je, uz potvrdu oduzeta.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja i zbog posjedovanja droge vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Inače, u proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 10 prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 788 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 286 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 71 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 26 osoba.

 

23. rujan 2024 13:15