StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEK POTVRDILA

Aktivisti diljem Europske unije slave: I službeno je došao kraj uzgoju životinja u kavezima!

Piše Vaumijau
30. lipnja 2021. - 18:34

Europska komisija (EK) potvrdila je odluku kojom se zabranjuje držanje životinja u uzgoju za hranu u kavezima. Odluku je sredinom lipnja podržavala velika većina zastupnika Europskog parlamenta, a današnjom potvrdom od strane EK ta je odluka postala i službena, donosi VauMijau.      

EU komisija obvezala se postupno ukidati kaveze u uzgoju životinja širom EU do 2027. godine. Ta će odluka direktno utjecati na 300 milijuna kokoši, svinja, krava, zečeva, patki, gusaka i drugih uzgajanih životinja koje se trenutno ne mogu niti okrenuti zarobljene među rešetkama.

- Naš je sastanak morao biti prekinut jer od toliko emocija više nitko nije mogao normalno funkcionirati. Ovo je najveća stvar koja se dogodila u našem 20-godišnjem stažu borbe za životinje. Čak 170 udruga za zaštitu životinja na nivou Europe dio je ove nevjerojatne pobjede. Zahvaljujemo Udruzi Pobjede na skupljanju potpisa tijekom početne inicijative - napisali su Prijatelji životinja uz objavu sretne vijesti,

Ona znači da se životinje koje se uzgajaju za hranu u farmama diljem EU više neće držati u malenim kavezima, koji su im nanosili fizičku i psihičku bol, već će farmeri morati životinje držati na druge načine. Za to će dobiti potpore. To se, doduše, odnosi samo na područje EU, tako da će životinje diljem svijeta i dalje živjeti u ekstremno lošim uvjetima. No, aktivisti diljem EU ističu kako je ovo veliki napredak koji označava početak nekog novog vremena, donosi VauMijau.

20. travanj 2024 10:39