StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetzahtjevna akcija

Drama na planini u BiH, ozlijeđena Hrvatica visi sa stijene, helikopter ne može prići. GSS-ovci stigli do unesrećene?

Piše vijesti sd
28. svibnja 2023. - 22:30

NOVO: Kako doznaje Avaz, spasioci GSS-a su stigli do unesrećene i pokušat će je spustiti vertikalno niz planinu u specijalnim nosilima. Unesrećenu ženu će prenijeti do prve putne komunikacije, kako bi je vozilom prevezli do bolnice.

------------------------------------------------------------

U tijeku je akcija spašavanja ozlijeđene hrvatske državljanke koja visi na stijenama planine Velež; preciznije na lokalitetu Vita Felale. U intervenciji sudjeluje i Helikopterski servis RS-a, prenosi portal Srna.

Helikopter ni nakon 20 naleta nije uspio prići ni blizu ozlijeđenoj Hrvatici.

- Dali smo sve od sebe, napravili više od 20 pokušaja, ali ne možete prići. Ovo su okomite stijene. Nismo mogli prići. Imao sam puno akcija i uvijek pokušavam dati maksimum, ali ovdje ne možemo ništa - rekao je direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

Dodao je kako su u akciju angažirani i planinari iz Gorske službe spašavanja Mostar koji će pokušati doći do unesrećene i izvući je do mjesta na koje helikopter može pristupiti. Navodno, riječ je o ozlijedama ruke i grudnog koša. Prema Kusturići, u pitanju je planinarka, u čijoj pratnji je i jedan muškarac.

- Ne možemo vam puno toga reći, ekipe su na terenu. Gore je već 40 ljudi, još 40 ih stiže, a 20 spasioca je u stanju pripravnosti. Ovdje su sve gorske službe spašavanja koje su bile na raspolaganju, a akciju vodi Nadin Kevelj iz GSS Mostar - rekao je za Dnevni Avaz Emil Balavac iz GSS-a Jablanica.

Spasioci zasad nemaju informacija o tome kako je došlo do ove nezgode, a veze s ekipama na terenu otežane su.

05. svibanj 2024 13:54