StoryEditorOCM

FOTO Što su najmlađi članovi zrakoplovne maketarske sekcije Nimbusa radili u Divuljama?

Piše PSD.
22. travnja 2018. - 10:01

U organizaciji Aerokluba Nimbus i potporu Zajednice tehničke kulture Dubrovnika, najmlađi članovi zrakoplovne maketarske sekcije Nimbusa posjetili su, 17.travnja Zračnu bazu Eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Divuljama kod Splita.

Domaćini su im bili piloti, jedan od kojih je bio i član posade koja je prije samo par dana imala neobičnu situaciju poroda u samome helikopteru. Pitanja dubrovačkih maketara su se osim o ozbiljnim tehničkim pitanjima i pitanjima pilotskog poziva, odnosila i na taj lijepi i zanimljivi događaj. Predstavnike Eskadrile darovali su prigodnom knjigom i maketom helikoptera Mil Mi-8, upravo onakvim tipom na kakvom lete njihovi domaćini i kojega često možemo vidjeti i na nebu iznad našeg Grada u misijama spašavanja života.

Nakon okrijepe, naši maketari su posjetili i Hrvatski pomorski muzej Split u tvrđavi Gripe. Uz stručno vodstvo kustosice Branke, obišli su brodske artifakle, posebice mnogobrojne makete brodova i aviona te dobili dodatne ideje i saznanja o izradi istih.

Maketari Aerokluba Nimbus se srdačno zahvaljuju: Ministarstvu obrane RH, pilotima Eskadrile transportnih helikoptera u Divuljama, djelatnicima Hrvatskog pomorskog muzeja Split; posebice ravnateljici gospođi Danki Radić i g. Ljubomiru Radiću.
 
Voditelj sekcije zrakoplovnog maketarstva Aerokluba Nimbus
Mario Raguž

06. listopad 2024 19:25