StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAJBOLJI GRADOVI U 2021.

Gdje se najbolje živi u Hrvatskoj? Večeras doznajemo pobjednike velikog izbora

Piše Jutarnji list
21. listopada 2021. - 18:16

Gdje se najbolje živi u Hrvatskoj? U Varaždinu, Rovinju ili Krku? Je li Sveta Nedjelja najbolje mjesto za razvoj gospodarstva? Koji su najbolji gradovi za obrazovanje, demografiju i mlade?

Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo dobiti odgovor nakon okončanja ovogodišnjeg, četvrtog izbora najboljih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos koji će biti održan večeras u Novome Vinodolskom, donosi Jutarnji

Ukupno 11 gradova ponijet će titulu najboljega grada u pet kategorija, od kojih će se u tri pobjednici birati u tri konkurencije, veliki (iznad 35 tisuća stanovnika), srednji (od deset do 35 tisuća) i mali gradovi s najviše deset tisuća stanovnika.

Na današnjem proglašenju najboljih gradova u Novom Vinodolskom bit će proglašen i najbolji grad u povlačenju novca iz fondova Europske unije. Kandidati su Virovitica, prošlogodišnji pobjednik u ovoj kategoriji izbora najboljih gradova, Beli Manastir, Petrinja, Rijeka i Zagreb.

I ovogodišnji izbor najboljih gradova Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos rađen je primjenom više desetina različitih kriterija za rangiranje gradova pa je tako u kategoriji kvalitete života promatrano čak 29 pokazatelja, od ekonomskih i proračunskih, preko demografskih do kriterija razine zaštite okoliša. Takva detaljna analiza potvrda je da će ovaj izbor i ubuduće biti vjerodostojan i precizan odgovor na pitanje koje su gradske sredine u nas najuspješnije u podizanju kvalitete življenja i standarda građana, donosi Jutarnji

25. travanj 2024 23:52