StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsrbija protiv nasilja

Glumac Milan Marić na zanimljiv način odgovorio Vučićevoj uzdanici na pitanje: "Ovo antisrpsko đubre vam je heroj protesta?"

Piše DV
11. lipnja 2023. - 17:44

Srpski glumac Milan Marić, dobro poznat i hrvatskoj publici po nizu kazališnih, filmskih i zapaženih uloga u nekoliko serija, svojim je govorom na posljednjem prosvjedu ‘Srbija protiv nasilja‘ u Beogradu izazvao bijes u vladajućoj stranci SNS. Kako prenosi Nova.rs, zastupnica Srpske napredne stranke Sandra Božić jučer je za Marića napisala: "Ovo antisrpsko đubre vam je heroj protesta?". 

image

Milan Marić

Antonio Balic/Cropix

U svojoj objavi, zastupnica SNS-a Marića naziva promicateljem "teze da su Srbi genocidan narod" pa mu spočitava da je sudjelovao u, kako navodi, propagandnom spotu u kojem čita iskaze svjedoka i žrtava na suđenju Ratku Mladiću.

Marić se na ovo preko društvenih mreža osvrnuo fotografijom potpisanom: "Antsrpsk djbr".

Srpski glumac kojeg se pamti po ulozi u filmu ‘Toma‘, na šestom prosvjedu „Srbija protiv nasilja“ rekao je da ta zemlja treba biti "zemlja tolerancije, empatije, ljubavi, pravde, radosti a ne zemlja nasilja, mržnje, straha, ne zemlja u kojoj vam vlast kaže – idite negdje drugdje ako vam se ovde ne dopada", podsjeća Nova.rs.

22. svibanj 2024 18:56