StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDOŠLA NA ODMOR

Iseljenica iz Dalmacije: ‘Mater je dala sve bratu i nemam vikendicu, moram plaćati privatno. Cijene su ajme, evo računa‘

Piše dv
8. kolovoza 2023. - 16:08

Na našu adresu stiglo je pismo jedne naše iseljenice.

"Poštovani Dame i Gospodo mojih najomiljenijih novina, ja sam Dalmatinka koja živi u Njemačkoj. Ne posjedujem nekretnine u Dalmaciji, jer je moja mater u Trogiru (Čiovo) ostavila sve Sinu i nevisti, donosi Slobodna Dalmacija.

Ove godine smo bili u Orebiću. Izgleda da nam je ovo zadnji godišnji u Dalmaciji. Ovo je velika sramota šta se događa s cijenama. Kad uđeš u dućan, kao da si doša u zlatarnu. Za dva tjedna bi nam trebalo 5000 eura. Jedan izlet u Dubrovniku nas je koštao 300 eura. Sladoled kugla 3,50 €, sram ih bilo. Htjeli bi postat milioneri priko noći. Parking nas je došao 40 € itd. U Dubrovniku smo popili po jedno piće nas četvoro i račun je bio 24,80 €.

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Jedna žena je rekla tko nema neka ne dolazi. Da ona zna koliko Nijemaca sebi ne mogu priuštit godišnji, pitat ću je dogodine kad ne dođe nitko. Ovdje po novinama se piše kako je Hrvatska skoro najskuplja zemlja na svitu. Hrana skupa kao zlato.

Ako se nešto ne promijeni, Hrvatska će propasti, nažalost.

Da ja više ne mogu doć u svoju zemlju", navela je ogorčena žena i priložila račune.

Evo i pisma: 

image

P i s m o

28. travanj 2024 04:23