StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdobra vijest

Poznato stanje jednogodišnje djevojčice teško ozlijeđene u požaru

Piše Ivica Marković/SD
4. ožujka 2024. - 10:06

Zdravstveno stanje djevojčice, stare nešto više od godine dana, koja je u nedjelju teško ozlijeđena u incidentu sa zapaljivom tekućinom, kod crkve Gospe od zdravlja u Blacama, stabilno je.

- Za sada nema nekih promjena i dijete je još uvijek sedirano, kratko nam je rekla Kristina Bitanga, glasnogovornica KBC-a Split.

Kako smo već pisali, nesreća se dogodila kada je u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području za paljenje vatre osoba koristila zapaljivu tekućinu koja se nalazila u boci. Kako je vatra u jednom trenutku zahvatila bocu, osoba je bacila bocu sa zapaljivom tekućinom u dvorište u kojemu se nalazilo dijete koje je zadobilo opekline po tijelu.

Tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama kada se okupilo društvo slaveći rođendan. Uzvanici su krenuli pripremati roštilj i paliti vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazio u plastičnoj boci od gaziranog soka.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio, i ne gledajući pozorno oko sebe, u strahu je bacio bocu dalje od sebe. Na žalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala te ju je vatra zahvatila po tijelu.

Članovi njene obitelji i ostali prisutni odmah su priskočili djevojčici i pokušavali ugasiti plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.

image

Izletište kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama na kojem je teško stradala djevojčica

 

Ante Cizmic/Cropix

 

31. ožujak 2024 20:26