StoryEditorOCM

Kijev se noćas tresao od detonacija: nadzorne kamere uhvatile su trenutak kada su ruske rakete zasule veliki trgovački centar

Piše dv
20. ožujka 2022. - 23:22

Nekoliko minuta iza ponoći po lokalnom vremenu, Kijev se tresao od detonacija. Mnoge nadzorne kamere uhvatile su trenutak kada su ruske rakete zasule četvrt Podlovski, a lokalno stanovništvo preko društvenih mreža odmah je otkrilo koji je bio cilj ruskog napada. Radi se o velikom trgovačkom centru Retrovilleu, donosi Slobodna Dalmacija.

Gradonačelnik Vitalij Kličko potvrdio je informaciju da se Kijev ponovno nalazi pod žestokom paljbom, a da situacija bude još gora spomenuti trgovački centar nalazi se u naselju koje je puno stambenih zgrada tako da se može očekivati poprilična materijalna šteta.

"Prema informacijama koje imamo u ovom trenutku, nekoliko kuća i jedan od trgovačkih centara su pogođeni. Spasilački timovi, medicinari i policija su već na licu mjesta", rekao je Kličko na svom Telegram kanalu.

- Zatresao se cijeli grad, mogu misliti kako je bilo ljudima koji žive blizu trgovačkog centra - napisala je jedna korisnica Twittera.

Napad na Kijev stiže baš u trenucima kada se mislilo da se situacija u glavnom ukrajinskom gradu relativno normalizirala. Jučer je golemi konvoj ušao u grad s namirnicama koje je lokalno stanovništvo dugo iščekivalo, a novinarka Politica danas je na Twitteru napisala da je glavna tržnica u gradu jutros bila prepuna ljudi, a čak su i police u dućanima bile pristojno ispunjene.

Nažalost, predah za Kijevljane koji su odlučili ostati u svom gradu bio je kratkog vijeka, Putinove rakete ponovno imaju za cilj mete koje nemaju nikakve veze s vojskom...

04. listopad 2024 12:33