StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘DETALJNO SMIŠLJAO‘

Kosta K. (14) mjesec dana planirao ubojstva, u kući pronađeni popisi meta! Uhićen je i otac počinitelja

Piše DV
3. svibnja 2023. - 14:48
U Vladi Republike Srbije održana je konferencija za medije koja je počela minutom šutnje za sve ubijeneN1/screenshot/N1/screenshot

Ministri prosvjete i zdravlja u srbijanskoj Vladi, Branko Ružić i Danica Grujičić, obratili su se javnosti vezano uz tragična ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi. Izrazili su žaljenje zbog ‘najveće tragedije koja je pogodila Srbiju u novijoj povijesti‘. Vlada Srbije je donijela odluku o trodnevnoj žalosti, od 5. svibnja.

Načelnik policijske uprave Grada Beograda Veselin Milić poručio je da je zločin pripreman mjesec dana te da su kod učenika K.K. koji je u svojoj školi ubio osmero učenika i školskog  zaštitara pronađeni popisi s imenima onih đaka koje je namjeravao ubiti.

Kako prenosi nova.rs, Milić je izjavio: "Ovo je mjesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije priopćio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i donio s četiri molotovljeva koktela“, rekao je.

Milić je na konferenciji pokazao i spisak koji su našli u stanu učenika (14). Na popisu su ispisana imena učenika koje je planirao ubiti, a imao je i precizan plan škole, s iscrtanim ulazom i izlazom. K. K. se sam prijavio policiji.

„Skica izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma što ukazuje da je detaljno smišljao kako ući u školu i u kojem broju ubije iz VII-2, VII-3, VIII-4", izjavio je Milić.

Nova.rs prenosi i izjavu tamošnjeg ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića da je otac počinitelja danas uhićen. Rečeno je da je otac tvrdio kako je oružje bilo zaključano u sefu pod šifrom.

- Po neslužbenoj informaciji zasad, on je s ocem išao na streljane - rečeno je na konferenciji za novinare.

14. lipanj 2024 02:42