StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMalo se zaboravio

Lovac iz BiH odlutao iz grupnog lova i nezakonito ušao u Hrvatsku, toliko je drastično kažnjen da ga nećemo vidjeti ni čuti barem godinu dana

Piše PSD
28. prosinca 2021. - 16:08

Hrvatska policija zatekla je prije dva dana 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji je nezakonito prešao hrvatsku državnu granicu na području Dvora, u državnom lovištu s lovačkom puškom i streljivom.

Kako je priopćeno iz PU sisačko - moslavačke, u subotu, 25. prosinca, u jutarnjim satima, na području Dvora u mjestu Gornji Dobretin, u šumi, policijski službenici su zatekli 60-godišnjeg državljanina BiH koji je posjedovao lovački karabin i streljivo, izvještava Klix.ba, a prenosi Slobodna Dalmacija.

image
U nadležnoj policijskoj postaji lovcu je izdano rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske
Paun Paunović/Cropix

"On je uhićen i doveden u nadležnu policijsku postaju gdje je proveden prekršajni postupak kojim je utvrđeno da je muškarac tijekom organiziranog grupnog lova na području Bosne i Hercegovine, nezakonito prešao državnu granicu i ušao na teritorij Hrvatske unutar otvorenog državnog lovišta", poručili su iz policije.

Dodali su da je zbog počinjenog prekršaja protiv njega podnesen optužni prijedlog nakon čega je doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pet dana uvjetno na šest mjeseci.

"Također, oduzeto mu je vatreno oružje i streljivo, dok će zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o lovstvu biti podnesena obavijest nadležnom državnom inspektoratu", dodaju iz policije.

image
Lovac iz BiH ostao je bez puške i streljiva (ilustracija)
Matija Djanješić/Cropix

Zaključili su da mu je provedenim upravnim postupkom zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakoniku o schengenskim granicama i Zakonu o strancima izdano rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske.

"Također, određena mu je zaštitna mjera zabrane ulaska i boravka na teritoriju Europskog gospodarskog pojasa u trajanju od godine dana", zaključuje se u policijskom priopćenju, izvještava Klix.ba.

26. travanj 2024 19:30