StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSREĆA U NESREĆI

Mladići stradali u prevrtanju automobila u Solinu uspješno se oporavljaju: I dvojica na intenzivnoj sada su stabilno

Piše slobodna dalmacija
28. rujna 2021. - 20:36

Nakon teške prometne nesreće u kojoj je stradalo pet maloljetnika provjerili smo kako teče njihovo liječenje u splitskom KBC-u. Podsjetimo, mladići su se zbog neprilagođene brzine zabili u rasvjetni stup pri čemu se automobil zapalio i izgorio. Četvorica mladića su zadobila teže tjelesne ozljede, a jedan lakše.

- Dva momka koja se liječe u našoj intenzivnoj sada su stabilno i izvan su životne opasnosti. Sve vitalne funkcije su uredne i nadamo se da će taj oporavak ići dobro, kazala nam je doc. dr. sc. Branka Polić, voditeljica Jedinice intenzivnog liječenja djece i napomenula da je u sreća u ovoj nesreći što su izvrsno reagirali mladi ljudi koji su se zatekli u blizini, jer su i sami mogli nastradati kad je buknuo požar. Njihova reakcija je za svaku pohvalu - kaže doktorica Polić.

Još dvojica mladića liječe se na Klinici za dječju kirurgiju.

- Obojica se dobro oporavljaju, stabilno su iako su zadobili teške ozljede, a uskoro će k nama biti prebačen i treći koji je trenutno na intenzivnoj njez,i a koji će također biti operiran. Jedan od dvojice ozljeđenih koji su kod nas primljeni odmah nakon nesreće u utorak je operiran, drugi će biti danas, kazao nam je prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split, donosi Slobodna Dalmacija.

16. travanj 2024 19:02