StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRAT U UKRAJINI

Na razgovore između Rusije i SAD-a stigao glavni ruski obavještajac; Bivši ruski premijer: ‘Nazire se kraj rata‘

Piše DV
14. studenog 2022. - 14:10

U Ankari su započeli razgovori između ruske i američke delegacije. Kommersant javlja da je u Ankaru stigao Sergej Naruškin, glavni ruski obavještajac.

Ovaj sastanak nije se ranije najavljivao u medijima. Izvor Kommersanta odbio je iznijeti pojedinosti razgovora. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ne može potvrditi niti demantirati informacije o razgovorima u Ankari.

Posljednji put se rusko i američko izaslanstvo sastalo u Ženevi 10. siječnja početkom godine kada su razgovarali o sigurnosnim jamstvima,, donosi Jutarnji list. 

Bivši ruski premijer Mihail Kasjanov probudio je nadu da se "nazire kraj rata" istaknuvši da "Moskva počinje gubiti rat".

- Povlačenje ruskih trupa iz Harkiva i Hersona je ‘znak da Putin gubi rat‘. Mislim da će se u idućim mjesecima dogoditi posljednji čin, rekao je za Sky News.

Upozorio je, međutim, da je jasno da Putin ne želi stati i opisao ruskog čelnika kao "fanatika". - Već je počeo početak kraja sukoba, rekao je. Mihail Kasjanov bio je ruski premijer između 2000. i 2004. godine.

28. rujan 2024 19:19